Viikko on puolivälissä, joten vaikka sen kunniaksi voi rauhoittua hetkeksi teekupin ääreen. Iltapäiväteen kanssa kaipaa aina jotain pientä makeaa, ja sellaiseksi sopii kerrassaan ihanasti nämä inkivääripikkuleivät. En tunnusta, että näillä olisi mitään tekemistä joulun kanssa, vaikka perinteisesti inkivääri onkin juuri joulumauste ;)

DSC_0833.jpg

Pikkuleipätaikina saa makunsa inkiväärijauheen lisäksi tummasta siirapista. Ensin vatkataan huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja sen jälkeen joukkoon vatkataan kananmuna ja siirappi. Lopuksi jauhot, sooda ja inkivääri sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan:

175 g voita

2,5 dl sirosokeria

1 kananmuna

0,5 dl tummaa siirappia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl soodaa

(ripaus suolaa)

+ kidesokeria pikkuleipien muotoiluun

Taikina on kauniin kullanruskeaa ja rakenteeltaan melko pehmeää. Siksi se saa jähmettyä puolisen tuntia jääkaapissa ennen pikkuleiviksi muotoilua.

DSC_0824.jpg

Kylmästä taikinasta muotoillaan palleroisia, jotka pyörittelin vielä ennen pellille laittamista tavallisessa hienosokerissa.

DSC_0827.jpg

Annoksesta tulee noin 40 pikkuleipää, kun yhteen leivonnaiseen käyttää noin ruokalusikallisen taikinaa. Pellille ei kannata ahtaa liian montaa palleroista, koska ne leviävät uunissa kauniiksi pyöreiksi pikkuleiviksi :)

DSC_0828.jpg

Paistoaika on noin 12 minuuttia, ja valmiit ihanuudet tunnistaa kullanruskeasta paistopinnasta, joka halkeilee hieman samaan tapaan kuin wilhelmiinoissa. Minun uunissani sopiva paistolämpötila tuntui olevan 175 astetta ja pellin sopiva paikka keskikorkeudella.

Pikkuleipien kannattaa antaa jäähtyä pellillä täysin, jotta ne rapsakoituvat. Sen jälkeen ne ovat valmiita tarjolle asetettavaksi :)

DSC_0836.jpg

Ah, voisin syödä näitä vaikka koko lautasellisen! Teemukiin dippaillen tai sellaisenaan - aivan yhtä herkullista <3 Inkiväärin maku on mukavan tujakka, mutta runsaan voin ja sokerin kanssa se ei kuitenkaan hyökkää tai jää liian ärhäkkäästi kielen päälle viipyilemään. Ehkä otan vielä yhden...

DSC_0832.jpg