Näiden söpöisten minidonitsien myötä toivotan kaikille  oikein hyvää ystävänpäivää! <3

DSC_0113.jpg

Nämä donitsit on tehty uunissa, joten ne ovat vappumunkkeja tai -donitseja kevyempiä, ja niiden teko on niiin helppoa, että koristeluun jää runsaasti aikaa ja energiaa!

Taikinaa varten kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään niin, että ensin märät ainekset ja sokeri ja sen jälkeen kuivat aineet:

0,5 dl mietoa öljyä (rypsi)

1,5 dl maustamatonta, rasvatonta jugurttia

1 kananmuna

1 dl sirosokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl ruokasoodaa

ripaus suolaa.

Kun taikina on sekoitettu tasaiseksi, se laitetaan pursotinpussiin, jolla pursotetaan pieniä pyöreitä donitseja. Mikäli sinulla on donitsipelti, doog for you, käytä sitä, mutta mikäli et omista sellaista, voit käyttää paperisia muffinsivuokia tai metallista tai silikonista muffinsi"peltiä". Muffinsien syvennykset öljytään ja sen jälkeen taikina pursotetaan rinkulaksi jokaiseen syvennykseen. Tietenkin donitsin reikä umpeutuu paistettaessa, mutta sen saa avattua esimerkiksi omenaporalla paistamisen jälkeen.

Paistolämpötila on 200 astessa ja -aika noin 8 minuuttia. Tästä annoksesta tulee 16 minidonitsia.

DSC_0102.jpg

Kun paistuneet donitsit ovat jäähtyneet, ne irrotellaan varovasti vuoiastaan ja rei'itetään.

DSC_0104.jpg

Minä pyörittelin omenaporaa sekä pinnalta että pohjasta käsin, jotta reikä on tasakokoinen kauttaaltaan, mutta yläpinta on suurempi, joten se kannattaa loppujen lopuksi kääntää ylöspäin, jotta kuorrutetta mahtuu enemmän :)

DSC_0107%20%282%29.jpg

Kuorruttamisessa ja koristelussa vain taivas on rajana; kinuskikastiketta, lakritsikastiketta, suklaata, valkosuklaata, tomusokerikuorrutetta, siirappia, kaneli–sokeriseosta... 

Nämä kaikki on suklaakuorrutettuja. Yhdessä kolmasosassa on tummaa suklaata (50 g), joka on sulatettu ja notkistettu tipalla öljyä. Kahdessa kolmasosassa on valkosuklaata (100 g), joka myöskin on sulatettu ja notkistettu tipalla öljyä. Puolet valkosuklaasta on värjätty vaaleanpunaiseksi punaisella pastavärillä.

DSC_0108.jpg

Päälle olen ripotellut sydämeni kyllyydestä erilaisia söpöjä, vaaleanpunaisia, kimmeltäviä ja sydämenmuotoisia sokerihelmiä tai -strösseleitä.

DSC_0119.jpg

Ihanaa pientä pipertämistä ja väkertämistä! <3

DSC_0114.jpg

Ja tästä riittää isommallekin kaveriporukalle tarjottavaa, mutta pienemmällekään porukalle pellin tyhjentäminen ei liene ongelma...

DSC_0115.jpg

Oikein herttaista ja herkullista ystävänpäivää täältä reseptin ja hellan välyksestä! <3