Sanotaan, että moni päältä kaunis kakku voi olla silkkoa sisältä. Tämän jälkkärin kohdalla sanonta toimii oikeastaan juuri päinvastoin, sillä myrkynvihreä ulkomuoto ei välttämättä houkuttele, mutta ulkokuoren alta paljastuu paljon pehmeitä ja lempeitä makuja, joissa on pieni terävyys teejauhe matchaa. Saanko esitellä, hedelmäpohjainen valkosuklaa-matchamousse.

DSC_0229-2.jpg

Mousseen ei tule siis lainkaan kermaa tai muita maitotuotteita, vaan moussepohja tehdään soseuttamalla avokado, banaania ja kookosmaitoa.

DSC_0214.jpg

DSC_0216.jpg

Vaaleanvihreään ja sellaisenaankin hyvään hedelmäsoseeseen siivilöidään matchaa sekä sulatettua valkosuklaata, ja aikaansaannos on melko tymäkän vihreää ja paksua mutta vielä valuvaa massaa.

DSC_0217.jpg

Mousse jaetaan annosmaljoihin tai jälkiruokakulhoihin ja laitetaan vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin asettumaan. Kookosmaito kiinteytyy kylmässä, ja samoin reagoi valkosuklaa. Yhdessä ne hyydyttävät mousseen ihanan kermaisen ja samettisen koostumuksen.

Moussen pinta tummuu hieman jääkaapissa, koska avokado ja banaani tummuvat hapen vaikutuksesta. En kuitenkaan halunnut laittaa tähän jälkiruokaan nyt limeä tai muutakaan sitrusta, jotta makumaailma ei toista liikaa perjantaista matcha-limepossetia. Ehkä pinnan voisi kuoria pois ennen tarjoilua, mikäli värivirhe haittaa? Makuun se ei nimittäin vaikuta laisinkaan.

DSC_0231-2.jpg

Moussessa maistuvat ihanassa balanssissa banaani, avokado, matcha ja valkosuklaan makeus. Kookoksen makua en tavoita moussesta, vaikka kuinka makustelen ja makustelen. Joka tapauksessa se tekee rakenteesta ihanan täyteläisen ja silkkisen ja samettisen. Täyteläistä ja runsasta tämä kyllä on, ja annoksesta tulee hyvinkin jälkiruoka neljälle.

Matcha-valkosuklaamousse (4 annosta)

1 kypsä avokado

1 kypsä (ei vielä ruskea) banaani

1 dl kookosmaitoa

1 rkl matchajauhetta

100 g sulatettua valkosuklaata

+ kookoslastuja tms. koristeita annoksen päälle.

Vaikka matchan vihreys sopii kevääseen erinomaisesti, ehkä seuraavassa leipomuksessani voisin kehitellä hyviä makuja ilman sitä... Katsotaan, kuinka käy.