Viikonlopun kahvipöydässä maistuvat suolaisenmakeat Nutella-suolapähkinäsarvet, jotka on tehty lehtitaikinasta ja joiden sisällä on nimensä mukaisesti Nutellaa sekä suolattuja cashewpähkinöitä.

DSC_0180.jpg

Sarvia varten tarvitaan lehtitaikinalevyjä, Nutellaa, suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä sekä voiteluun yksi kananmuna. Minä tein osan sarvista maapähkinävoitäytteellä, ja ne ovat enemmän suolaisia kuin makeita mutta ehdottoman herkullisia esimerkiksi teemukillisen kanssa!

Suorakaiteen muotoiset lehtitaikinalevyt saavat sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia, minkä jälkeen ne puolitetaan kahdeksi neliöksi.

Kunkin neliön keskelle laitetaan noin ruokalusikallinen paiston kestävää täytettä, joka voi olla Nutellaa, maapähkinävoita, vadelmahilloa, lemon curdia tai vaikka aprikoosimarmeladia – pääasia, että täyte kestää paistamisen eikä siis valu ulos sarvesta paiston aikana ja pala kiinni leivinpaperiin.

DSC_0177.jpg

Ainakin Nutellaan ja maapähkinävoihin sopii täydellisesti pähkinäisyys, joten ripottelin hieman täytteen päälle rouhittuja suolapähkinöitä. Marmeladin tai hillon käyttäisin aivan sellaisenaan. Täytteestä riippumatta kannattaa kuitenkin jättää lehtitaikinalevyn reunat ilman täytettä, jotta ne voi voidella kananmunalla. 

DSC_0174.jpg

Voitelu auttaa sarvea pysymään kasassa paiston aikana. Neliö siis rullataan sarveksi ottamalla yhdestä kulmasta kiinni ja rullaamalla se tiukaksi tötteröksi kohti vastakkaista kulmaa. Tötterön kumpaakin päätä puristetaan hieman umpeen, jotta täyte ei valu ulos, ja päitä taivutetaan hieman toisiaan kohti, jotta syntyy sarvimainen muoto.

DSC_0178.jpg

Sarvet voidellaan kananmunalla vielä pinnalta, ja päälle voi ripotella esimerkiksi samoja pähkinöitä, joita on sarven täytteessä. Myös raesokeri ja mantelilastut sopivat päälle mainiosti.

Sarvia paistetaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja sarvet ovat kohonneet ilmaviksi ja lehteviksi.

DSC_0184.jpg

Nutellat ja maapähkinävoit ovat nyt aivan sikin sokin samalla lautasella, joten täytynee syödä ainakin kaksi, jotta on edes jonkinlainen mahdollisuus saada yksi kumpaakin sorttia...

DSC_0182.jpg

Mmmm, maapähkinävoi on hyvää, mutta Nutella on mahtavaa <3