Äitini bongasi Me Naisista

(http://www.menaiset.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/kasittamattoman_helpot_ja_herkulliset_carmelitas_neliot)

Carmelitas-neliöiden ohjeen ja kokeili reseptiä. Neliöt ovat superhelppoja tehdä ja maistuvat taivaallisilta kahvin tai teen kanssa, joten tämä menee ehdottomasti uudestaan tehtävien kansioon.

IMG_1994.jpg

Carmelitasit muistuttavat miljonäärin pikkuleipiä, joihin murotaikinan päälle laitetaan kinuskia ja sulaa suklaata. Hyviä nekin ovat, mutta tämä versio, jossa kermasta keitetty kinuski korvataan karamellisoidulla kondenssimaidolla ja suklaan päälle tulee vielä rapea muruseos, on aivan yliveto.

IMG_1971.jpg

Tekeminen aloitetaan pohjasta, jota varten kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja niihin nypitään rasva. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tässä on käytetty vain 2 desilitraa sokeria pohjaan, sillä lisämakeutta tämä leivonnainen ei kaipaa ja rakenne oli aivan sopiva hieman pienemmälläkin kuiva-ainemäärällä.

Muruseosta otetaan talteen 1,5 desiä päälle ripoteltavaksi, ja loppuun pohjataikinaan sekoitetaan sen jälkeen maito, jotta saadaan aikaan kiinteä taikina. Pohjaa paistetaan 200 asteessa noin vartti.

IMG_1985.jpg

Paistuneen pohjan päälle levitetään kondenssimaito, jota saa kaupasta valmiiksi karamellisoituna tai jotai voi itse tehdä tavallisesta kondenssimaidosta noin kolme tuntia keittämällä säilykepurkin sisällä. (Huom. koko purkillista ei tarvitse välttämättä käyttää, jos ei halua leivonnaisesta yltiömakeaa.) Kondenssimaidon päälle ripotellaan suklaarouhe ja päällimmäiseksi pohjasta talteen otettu muruseos.

IMG_1988.jpg

Leivonnaista paistetaan vielä noin 15 minuuttia, jotta suklaa sulaa ja muruseoksesta tulee ihanan rapea ja kullanruskea. Jäähtynyt Carmelitas leikataan sopivankokoisiksi neliöiksi ja nautiskellaan :) Koko pellillinen katosi pikaisesti, kun kahvipöydässä oli viisi herkuttelijaa. Onneksi ehdin jemmata pari reunapalaa itselleni jääkaappiin... ;)