Kävin toissa päivänä torilla ja mukaani tarttui pussillinen tummanpunaisia, makeita kirsikoita. Eilen aurinko ei enää jaksanut paistaa, mutta parvekkeella lasitusten suojassa saatoin edelleen kuvitella, että on helteinen kesäpäivä. Herkulliset kirsikat sujautin salaattiin muun muassa herneenversojen, fetajuuston ja vesimelonin kanssa. Tämä todella on parasta juuri tällä hetkellä.

DSC_0521.jpg

Salaattipohjassa on jäävuorisalaattia, herneenversoja, tomaattia ja kurkkua eli hyvin perusaineksia, joiden lisäkkeeksi on helppo varioida vaikka mitä :)

Koska salaatti oli päivälliseni, laitoin siihen kikherneitä tuomaan ruokaisuutta. Lisäksi murensin joukkoon täyteläistä ja ihanan suolaista fetajuustoa ja ripottelin muutaman suolapähkinänkin.

kirsikkasalaatti.jpg

Pinkki on aina väri paikallaan, ja keskenään erisävyiset punaiset vesimeloni ja kirsikat suorastaan kutsuvat syömään. Ja pinkkiä on myös salaattiani kannattelevassa lautasessa, joka on kirpparilöytöni parin kesän takaa. Arabian ruusukuvioinen lautanen kaipaa kovasti paria, ja ehkä vielä jonain päivänä löydän sellaisen...

DSC_0520.jpg

Koska salaatissa on jo niin paljon makuja, en kaipaa siihen monimutkaista kastiketta, vaan muutama tippa oliiviöljyä ja pirskahdus valkoviinietikkaa ovat aivan sopivan pikantti lisä raikkaille ja tuoreille raaka-aineille.

DSC_0523.jpg