Olin mielipuuhassani eli järjestelemässä reseptikansiotani, kun silmiini osui otsikko bataatti-kookoskeitto. Sääli vain, etten ollut ottanut sitä reseptiä talteen, vaan se löytyi kana-mangosalaatin toiselta puolelta, eivätkä reseptit tietenkään ollut sattuneet kohdakkain. Sävelsin siis oman reseptini tuosta makuhermojani kutkuttelevasta ajatuksesta.

DSC_0528.jpg

Bataatti-kookoskeitto

reilu loraus oliiviöljyä

2 kevätsipulia

2 valkosipulin kynsi

noin 300 g bataattia

1 tölkki kookosmaitoa

2 dl kuivaa omenasiideriä

6 dl kanalientä

mustapippuria.

Kuullotin sipulit öljyssä, ja kun ne olivat pehmeitä, lisäsin bataatit ja pyörittelin nekin nopeasti öljy-sipuliseoksessa. Sen jälkeen lisäsin omenasiiderin tuomaan hapokkuutta (Aivan oikein, se on edellisestä sienireseptistä, enkä ole saanut sitä juotua. Säälittävää siiderinjuontitoimintaa.) ja kanaliemen suolaisuutta. Bataatit keittyivät pehmeiksi noin 10 minuutissa, jonka jälkeen lisäsin melkein koko purkin kookosmaitoa. Tarkkaa määrää en mitannut, mutta maistelin välillä ja lisäsin sen jälkeen suutuntumalla :) Sitten vain lopuksi sauvasekoittimella bataatit ja kookos tasaiseksi, oranssiksi keitoksi.

DSC_0531.jpg

Ripottelin päälle hieman kurpitsan ja auringonkukan siemeniä, mutta myös jokin ihanan täyteläinen tuorejuusto tai ranskankerma sopisi varmasti hyvin muuten melko kevyeen keittoon. Bataatti on makeahkoa ja kookoksella on aivan oma makunsa, joka tuo aina minulle mieleen tropiikin, vaikka istuisinkin omassa keittiössäni. Edullista (maku)matkailua kerrassaan,