Jäikö sunnuntaipäivälliseltä perunamuussia tähteeksi? Tässä on sille mainio käyttökohde, jos mikrossa uudelleen lämmitetty muussi ei ruokana nappaa: perunarieska, joka on todella kätevä ja helppo tehdä ja josta saa herkullisen ilta- tai välipalan! :)
Tähteeksi jääneeseen muussiin sekoitetaan yksi kananmuna, pari desiä vehnäjauhoja ja ripaus suolaa ja massa sekoitetaan tasaiseksi.
Massasta otetaan jauhotetuilla käsillä nökäreitä (about tennispallon kokoisia tai vähän pienempiä), jotka painellaan pyöreiksi lättänöiksi uunipellille.
Pintaan on hyvä tökkiä hieman reikiä, jotta rieskat kypsyvät tasaisesti eivätkä ala kupristella uunissa. Paistolämpötila saa olla melko korkea, 225 astetta, ja aikaa parisenkymmentä minuuttia, jotta rieskat saavat kauniin ruskean värin. Paistumista odotellessa ehtii juuri sopivasti keittää kupin teetä tai kaakaota, jonka voi nauttia uunituoreen rieskan kanssa.
Päälle vain nokare voita, joka sulaa ihanasti lämpimän rieskan päälle, ja täydellinen iltapala on valmis! Ihanan leipäinen maku, jota voisi vielä voimistaa käyttämällä vehnäjauhon sijaan hiivaleipäjauhoja. Rieskan kuori on mukavan rapsakka ja paistunut ja sisus ihanan pehmeä, eikä peruna oikeastaan edes maistu lopputuloksessa.
Mikä on sinun paras reseptisi tähteiden uusiokäyttöön? :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.