Kyllä kroppa tietää, milloin on aikaa sairastaa, ja tarttuu tilaisuuteen oitis. Flunssan siis lykkäsi. Uskon ruuan parantavaan voimaan, joten tein tomaatti-paprikakeittoa, jonka chili, sipuli ja valkosipuli taatusti edesauttavat paranemista. Tai ainakin on parempi mieli sairastaa, kun on hyvää ruokaa :)

Homma alkoi paprikoiden paahtamisella, ja ne saa tosiaan käristää kunnolla pinnastaan mustaksi, jotta kuori irtoaa helposti. Minulla se vei 250-asteisen uunin yläritsillä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen hetki suljetussa muovipussissa ja voila - kuori irtoaa kuin itsekseen.

20140409_114517%5B1%5D-normal.jpg

20140409_115455%5B1%5D-normal.jpg

Paprikoiden kuorimisen jälkeen sipuli, valkosipuli ja chili pääsivät oliiviöljyyn muhimaan, jonka jälkeen lisäsin tomaattipyreen. Sen maku tiivistyy kummasti, kun se saa paistua pannulla eikä sitä sekoiteta keittoon muiden nesteiden kanssa. Pyrettä seurasi luonnollisesti tomaattimurska (toki tämän voisi tehdä tuoreista tomaateistakin), paprikat, lihaliemi, mustapippuri ja persilja. Noin vartin kiehumisen jälkeen lisäsin noin desin kypsää riisiä, joka tekee keitosta kivan samettisen ja täyteläisen ilman kermaa. Surautin sopan sauvasekoittimella isoimmat paprikapalat, mutta tykkään, että keitosta pystyy näkemään, mitä on suuhunsa lusikoimassa. Surauttamisen jälkeen lisäsin vielä loraukset soijaa ja sitruunanmehua, koska maku tuntui suorastaan huutavan niitä ;)

20140409_122429%5B1%5D-normal.jpg

Keiton makea paprika, happamanmakea tomaatti, aromaattiset sipulit ja chilin jälkipotku maistuvat taivaalliselta yhdessä, ja tätä keittoa voi ehdottomasti syödä myös ilman lisukkeita. Vehnäpatonki alkoi kuitenkin olla sopivasti kuivahtanutta, joten se muuntui valkosipulin, timjamin ja oliiviöljyn kanssa maukkaiksi krutongeiksi :)