Sain mieluisan vieraan kylään ja halusimme tehdä helppoa mutta maistuvaa ruokaa, jota voisi syödä käsin ja joka olisi sopivan rentoa viikonloppuun. Päädyimme kotitekoisiin hampurilaisiin ja bataattiranskalaisiin, ja voi että ruoka osaa olla hyvää ja syöminen mukavaa!

DSC_0109.jpg

Bataattiranskalaiset on paistettu uunissa ja maustettu cayannepippurilla, savupaprikalla, mustapippurilla ja suolalla. Eiväthän ne yhtä rapeita ole kuin upporasvassa paistetut ranskalaiset, mutta maku on vä-hin-tään yhtä hyvä ellei jopa parempi.

Hamppareita lähestyimme hyvin perinteisesti jauhelihapihvin kautta. Vähärasvaista naudanjauhelihaa, johon tulee mausteeksi vain suolaa ja mustapippuria, ja paistaminen kuumalla paistinpannulla.

DSC_0096.jpg

Toinen kuuma täyte hampurilaisissa on karamellisoidut punasipulirenkaat, jotka on paistettu voin ja tumman ruokosokerin sekoituksessa.

Lisäksi väliin kuuluu oman maun mukaan kurkkua, tomaattia, salaattia, suolakurkkua, ketsuppia ja barbequekastiketta. Eli kaikkia niitä. Ja tietenkin niin paljon, että kalteva torni on käytännössä mahdoton syödä...

DSC_0112.jpg

Jälkiruoan ajatuksen lainasimme hieman eteläisemmästä Amerikasta, sillä meksikolaiset tortillat saavat aivan uuden elämän kaneli-sokerihunnulla ja kinuskikastikkeella.

DSC_0114.jpg

Leikkasin tortillat neljään osaan ja sivelin palojen kummatkin puolet voisulalla. Voiset tortillat pyörittelin kaneli-sokeri-kardemummaseoksessa, ja muutamaan palaseen ripottelin myös makeaa kaakaojauhetta. Levittelin tortillat uunipellille ja paistoin 225-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.

Samaan aikaan vieraani keitti 50:50 suhteella kermasta ja fariinisokerista kinuskikastikkeen, johon dippasimme ihaniksi "kaneli-sokerikorpuiksi" paistuneita tortilloja.

DSC_0116.jpg

Ja jäätelökin sopi aika mukavasti lämpimän tortillan ja kuuman kinuskikastikkeen kaveriksi...

DSC_0120.jpg

Tämä jälkkäri on niin superhelppo ja vaivaan nähden todella herkullinen, että menee takuulla jatkoon! Ja mikäpä olisi parempi tapa käyttää tortillaillasta ylijääneet tortillaletut kuin tehdä niistä jälkkäriä tai makea pala seuraavan päivän brunssille :)