Edellisessä postauksessa esittelemäni aasialainen jäätelö eli kulfi on todella tehnyt kauppansa, kun on ollut niin aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, että olen töiden jälkeen istuskellut parvekkeella kirjaa lukien ja viilentävistä herkuista nautiskellen. Ja koska kulfi on jo sellaisenaan hyvää, mutta kaikki on vielä parempaa suklaakakun kanssa, myös vadelmainen kulfi yhdistettynä mutakakkumaisen notkeaan ja sulavaan kladdkakaan on taivaallinen makupari.

DSC_0333.jpg

Olen tehnyt kladdkakaa useita kertoja, ja sen ohje löytyy blogistani esimerkiksi tästä postauksesta:

https://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/09/ultimaatinen-suklaakakku-jossa-ei-ole-edes-suklaata

En jaksa lakata ihmettelemästä, kuinka suklaakakku, jossa ei edes ole suklaata, voi olla parempaa kuin yksikään mutakakku tai suklaaunelma, joka on tehty oikeaan suklaaseen. Mutta niin vain tämä ruotsalainen kakku, jossa sokeri ja tumma kaakaojauho sekoitetaan kuumaan rasvaan, on suklaisempaa ja rakenteeltaan täydellisemmän pehmeää ja taikinamaisempaa kuin yhdessäkään muussa kakussa.

Korvasin tässä kakussa vehnäjauhot vaalealla maizenalla, joten kakku on gluteeniton. Maussa tai rakenteessa jauhojen vaihtoa en kyllä edes huomaa – tai ehkä maizenalla kakusta tulee vielä hieman tiiviimpi ja kakun keskusta on vielä enemmän "sulaa laavaa" muistuttavaa notkeaa ja tahmeaa taikinaa kuin vehnäjauhokakussa.

DSC_0328.jpg

Täyteläinen suklaa ja raikas vadelma täydentävät toisiaan hyvin, ja myös kulfin mantelisuus ja kardemumma sopivat suklaan makuun hyvin. Voisikohan näistä tehdä kombon, joka olisi jotain vadelma-manteli-kardemummabrownien tapaista...?

DSC_0326.jpg

Nautinnollista helatorstaita ja mahdollista pitkää viikonloppua! :)