Talvista ja kaunista itsenäisyyspäivää!

DSC_0329.jpg

Tämä silkinpehmeä ja samettisen kuohkea valkosuklaahyydykekakku juhlistaa mustikkaleivonnaisten rinnalla minun itsenäisyyspäivääni. Tämä kakku on varsinainen joulunajan monitoimikakku, sillä sitä on tarjottu vuosien varrella niin syntymäpäivillä kuin pikkujouluissa ja nyt siis myös itsenäisyyspäivän kahvilla! Makeaan valkosuklaaseen yhdistetään mausteiset piparkakut ja glögi sekä kirpakat puolukat, ja yhdistelmä on yksinkertainen mutta superhyvä.

Pohja tehdään hienonnetuista piparkakuista, jotka yhdistetään sulatetulla voilla.

DSC_0313.jpg

Täytettä varten sulatetaan ensin valkosuklaa, jotta se ehtii hetken jäähtyä. Samalla kun valkosuklaa tulee pois vesihauteesta tai mikrosta, laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Yhdessä kulhossa vatkataan ensin puhtailla vatkaimilla kerma vaahdoksi ja sen jälkeen toisessa keskenään maitorahka, tomu- ja vaniljasokeri sekä sula valkosuklaa.

Liivatelehdet liuotetaan tilkkaseen kiehuvan kuumaa sitruunanmehua, ja kun liivatteet ovat liuenneet ja seos on noin mehukeiton paksuista, se kaadetaan ohuena nauhana maitorahkaan koko ajan vatkaten.

Lopuksi kermavaahto käännellään maitorahkan joukkoon.

DSC_0314.jpg

Täyte kaadetaan pohjan päälle, ja pintaa voi kevyesti tasoittaa esimerkiksi nuolijalla tai veitsellä.

DSC_0316.jpg

Täyte saa hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mieluiten yön yli. Sen jälkeen pinnalle ripotellaan jäisiä puolukoita (tai karpaloita, jos niitä sattuu olemaan).

DSC_0318.jpg

Punaiset puolukat ovat kuin ilopillereitä valkoisen kakun päällä, ja melkein tekisi mieli jättää kakku tällaiseksi! Glögin mausteisuus kuitenkin sopii niin hyvin jouluun ja tähän kakkuun, että keitän punaisesta glögistä ja hyytelösokerista kiilteen, jonka vielä lusikoin puolukoiden päälle punaiseksi, kiiltäväksi peitoksi.

DSC_0320.jpg

Myös kiilteen täytyy antaa jähmettyä, joten kakku saa mennä vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin, mutta sen jälkeen se on valmis kahvipöydän komistukseksi :)

DSC_0331%20%282%29.jpg

Joulun värit ja joulun maut – kaikki samassa paketissa <3

Valkosuklaa-puolukkakakku

Pohja:

180 g piparkakkuja

60 g sulaa voita

Täyte:

140 g valkosuklaata

2 dl vispikermaa

250 g maitorahkaa

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl tomusokeria

3 liivatelehteä

2 rkl sitruunanmehua

Päällinen:

noin 100 g jäisiä puolukoita (tai karpaloita)

3 dl punaista glögiä

2 dl hyytelösokeria.

DSC_0330%20%282%29.jpg