Löysin torilta niin vastustamattomia vadelmia ja karhunvatukoita, että minun yksinkertaisesti täytyi ostaa ne!

DSC_0540.jpg

Pohdiskelin, mitä tekisin marjoista, kun paras ystäväni ilmoitti tulevansa kylään. Silloin tarvitaan tietenkin kuplivaa, joten tiesin heti: marjoja proseccohyytelössä. Ihana, juhlava ja raikkaan kesäinen jälkiruoka, joka on myös helppo tehdä :)

Tarvitaan vain 1 desilitra sokeria, 4 desilitraa proseccoa (valitsin puolikuivan) ja 4 liivatelehteä. Ja tietenkin ne marjat.

DSC_0534.jpg

Sokeri ja 1 desi kuohuviinistä - prosecco on siis italialaista kuohuviiniä - kiehautetaan kattilassa, ja kuumaan seokseen sekoitetaan liivatelehdet. Joukkoon kaadetaan loput 3 desiä proseccoa, ja valmista hyytelömassaa annostellaan hieman tarjoilumaljojen pohjalle.

DSC_0535.jpg

Hyytelö saa jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia, jotta se asettuu edes hieman. Kattilaan jäänyt seos saa odottaa huoneenlämmössä, jotta se taas ei jähmety ennen aikojaan. Hieman jähmettyneen pohjan päälle laitetaan marjoja, ja päälle kaadetaan loppu proseccohyytelö.

DSC_0542.jpg

DSC_0543.jpg

'DSC_0544.jpg

Maljat kannattaa peittää kelmulla, jotta hyytelöön ei muodostu kuorta. Ne saavat jähmettyä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa. 

Tarjoiluun sopii mainiosti kermavaahto tai vaniljakastike, joista me valitsimme tällä kertaa vaniljakastikkeen.

DSC_0552.jpg

Ihanaa! Raikkaita, kesäisiä marjoja, kuplivan makeaa kuohuviiniä ja täyteläistä vaniljaa :) Skool!