Löysin torilta niin vastustamattomia vadelmia ja karhunvatukoita, että minun yksinkertaisesti täytyi ostaa ne!
Pohdiskelin, mitä tekisin marjoista, kun paras ystäväni ilmoitti tulevansa kylään. Silloin tarvitaan tietenkin kuplivaa, joten tiesin heti: marjoja proseccohyytelössä. Ihana, juhlava ja raikkaan kesäinen jälkiruoka, joka on myös helppo tehdä :)
Tarvitaan vain 1 desilitra sokeria, 4 desilitraa proseccoa (valitsin puolikuivan) ja 4 liivatelehteä. Ja tietenkin ne marjat.
Sokeri ja 1 desi kuohuviinistä - prosecco on siis italialaista kuohuviiniä - kiehautetaan kattilassa, ja kuumaan seokseen sekoitetaan liivatelehdet. Joukkoon kaadetaan loput 3 desiä proseccoa, ja valmista hyytelömassaa annostellaan hieman tarjoilumaljojen pohjalle.
Hyytelö saa jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia, jotta se asettuu edes hieman. Kattilaan jäänyt seos saa odottaa huoneenlämmössä, jotta se taas ei jähmety ennen aikojaan. Hieman jähmettyneen pohjan päälle laitetaan marjoja, ja päälle kaadetaan loppu proseccohyytelö.
'
Maljat kannattaa peittää kelmulla, jotta hyytelöön ei muodostu kuorta. Ne saavat jähmettyä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.
Tarjoiluun sopii mainiosti kermavaahto tai vaniljakastike, joista me valitsimme tällä kertaa vaniljakastikkeen.
Ihanaa! Raikkaita, kesäisiä marjoja, kuplivan makeaa kuohuviiniä ja täyteläistä vaniljaa :) Skool!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.