Minusta tuli mainoksen uhri jälleen kerran. Valio mainostaa uusia tuorejuustomakuja ihanilla kakkuresepteillä, joista pääsin maistamaan tänään suklaista popcornkakkua, ja voin kertoa, että olen aika myyty.

IMG_2106.jpg

Pohja ja kuorrute ovat suklaalla ja voilla toisiinsa kiinnitettyjä popcorneja, ja välissä on kuohkea suklaamousse. Jälleen ollaan siis koukuttavan suolaisen ja makean yhdistelmän äärellä.

IMG_2103.jpg

Pohja ja "kuorrute"

75 g voita

200 g taloussuklaata

1 pss (90 g) popcorneja

Täyte

2 prk suklaan makuista tuorejuustoa

2 dl kermaa

0,5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 liivatelehteä + 1 dl kahvia liuotukseen.

Popcornit pyöräytetään sulan suklaan ja voin seoksessa ja painellaan irtopohjavuokiin niin, että noin kaksi kolmasosaa muodostaa pohjan ja loput kuorrutteen.

IMG_2075.jpg

Täytettä varten laitetaan ensiksi liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sen jälkeen vaahdotetaan yhdessä kulhossa kerma, joka maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Toisessa kulhossa notkistetaan tuorejuusto kevyesti sähkövatkaimella pyöräyttämällä, ja sen jälkeen tuorejuustoon lisätään kuumaan kahviin liuotetut liivatteet. Alkuperäisessä ohjeessa on kahvin sijaan maitoa, mutta miksi miedontaa ihanaa suklaan makua, kun voi yhtä lailla tuoda siihen ihanaa lisäaromia :)

IMG_2088.jpg

Lopuksi kermavaahto käännellään suklaatuorejuuston joukkoon.

IMG_2089.jpg

Valmis massa kaadetaan popcornpohjan päälle.

IMG_2094.jpg

Kakku saa hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa, ja kuorrute lisätään kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Popcornlevyn voi murtaa ja ripotella kakun päälle, tai sen voi asettaa kakun päälle sellaisenaan, kokonaisena levynä.

Sitten vain kahvinkeitin päälle, ja herkullinen päiväkahvihetki on valmis :)

popcornkakku3.jpg

PS. Kiitos äidille ihanasta kakusta ja veljelle antaumuksellisesta valokuvaustyöstä ;) Mainos todella täytti tehtävänsä ja saavutti tavoitteensa!