Ihan ensiksi täytyy todeta, että teitä lukijoita on käynyt täällä eilen 873! Ihan mahdottoman ihana tietää, että en kirjoita tyhjille seinille. Kiitos jokaikiselle ja tervetuloa uudemmankin kerran makeiden ja suolaisten herkkujen pariin <3

 

Tällä kertaa palasin amerikkalaisista herkuista kotimaisempiin tunnelmiin raaka-aineiden osalta, mutta annoksessa on ehkä aavistus eteläeurooppalaisuutta. Vasta nousseet, ohkaiset raparperinvarret päätyivät nimittäin ensin pannulle ja sen jälkeen vaniljakastikkeen syleilyyn hieman samaan tapaan kuin Euroopassa keväällä syödään parsaa ja hollandaisekastiketta.

DSC_0535.jpg

Tämä makea jälkkäri valmistuu valehtelematta viidessä minuutissa ja maistuu takuulla kesältä :)

Ensin laitetaan vaniljakastike aluille ja mitataan pinnoitettuun kattilaan:

4 dl kevytmaitoa

1 kananmuna

2-3 rkl sokeria

2 rkl vaaleaa Maizenaa

+ 2 rkl vaniljasokeria valmiiseen kastikkeeseen.

Kun kastikkeen ainekset on varattu kattilaan, leikataan ohuista raparperinvarsista tarjoiluastian mittaiset, viistopäiset pätkät. Minusta kolme vartta oli aivan sopiva annos, mutta oman mieliteon mukaan voi käyttää niin monta kuin paistinpannulle mahtuu ;)

Paistinpannulle laitetaan kuumenemaan tilkka mietoa öljyä ja nokare voita. Samalla laitetaan vaniljakastikekattila kuumenemaan ja hämmenetään sitä koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan. Kastike paksuuntuu noin viidessä minuutissa, josta noin 2-3 minuuttia maissitärkkelys saa kiehua, jotta se takuulla on kypsää. Kun voi ja öljy alkavat ritistä, raparperivarret laitetaan pannulle ja ripotellaan hieman sokeria päälle karamellisoimaan varsien pintaa. Ohuet varret ovat täydellisen kypsiä tarkalleen samaan aikaan kuin kastike on vaniljasokeria vaille valmista.Vaniljasokeri kannattaa tosiaan lisätä kastikkeeseen vasta kun se on jo muutoin valmista, koska keittyessään siitä tulee kitkerää. 

Raparperit asetellaan lautaselle ja päälle kaadetaan anteliaasti ihanan paksua ja täyteläistä vaniljakastiketta - sen kummempia koristeluja tai kommervenkkejä tämä annos ei mielestäni kaipaa.

DSC_0534.jpg