Onkohan joulukuun alkaminen saanut leipureiden leivontaintohimot jylläämään, kun täälläkin on eilen ollut hurja kävijäpiikki! Ainakin minun leipomisvimmaani joulun lähestyminen aktivoi entisestään, ja tänään (kirjaimellisesti!) pyöräytin työkavereilleni unelmanpäiväkakun.

DSC_0099.jpg

Taikina tosiaan vain sekoitetaan, eli vatkainta tai muita erillisiä työvälineitä ei tarvita. Kulhoja sen sijaan sotkeutuu muutama, koska yhdessä sulatetaan rasva, toisessa sekoitetaan kuivat aineet ja kolmannessa tehdään varsinainen taikina munien ja sokerin pohjalta.

Ensin aistejaan saa hemmotella maustekaapilla: kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää, vaniljaa, kaakaota ja mantelia. Makuaineet sekoitetaan vehnäjauhoon, johon sekoitetaan myös leivinjauhe.

DSC_0093.jpg

Voi kun kuvan tuoksu pääsisi kuvaruudun läpi!

Taikinan pohja syntyy kananmunista sekä tummasta ja valkoisesta sokerista, jotka sekoitetaan puuhaarukalla sekaisin. Taikinaan lisätään vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja nestettä, jossa on sulatettu margariini sekä mantelimaitoa. Minä siivilöin jauhot taikinaan, vaikka karkeampi manteli ei tule siivilästä läpi, koska en halunnut kaakaon jäävän paakuiksi kakkuun. 

DSC_0095.jpg

Minä käytin paistamiseen silikonivuokaa, jonka voitelin ja jauhotin korppujauhoilla. Kakku oli 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50 minuuttia, jonka jälkeen se oli läpeensä kypsä, irtosi reunoilta ja oli saanut kauniin pintavärin.

DSC_0103.jpg

Ja maistui myös ilmeisen hyvältä, koska katosi aika pian parempiin suihin :)

Kaakaoinen maustekakku

3 kananmunaa

1,5 dl sirosokeria

1,5 dl muscovadosokeria

200 g sulaa margariinia

2 dl mantelimaitoa (voisi laittaa myös esim. kermaa)

5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelilastuja hieman murennettuna

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

1/4 muskottipähkinä raastettuna.