Joulun alla erilaisilta joulumarkkinoilta sai herkullisia lähituottajien tuotteita, ja yksiltä markkinoilta mukaan tarttui Rapion myllyn ohraryynejä, joista tulee mualiman paras rieska. Ja ohjekin on näppärästi pussin kyljessä!

IMG_1340.jpg

Ensin ryynejä liotetaan tunti kylmässä vedessä...

IMG_1337.jpg

Loppuresepti mahtuukin sitten yhteen virkkeeseen: Joukkoon lisätään kaikki aineet ja sekoitetaan tasaiseksi.

IMG_1343.jpg

Ryynipussin ohjeeseen lisäsin (äitini edellisestä kokeilusta lisääntyneen viisauden myötä!) kaksi desilitraa vehnäjauhoja, jotta taikina saisi hieman paksuutta ja pysyisi paremmin kasassa paiston ajan.

Löysä taikina kaadetaan reunalliselle uunipellille, jossa on leivinpaperi. Paistoaika on meidän uunissa ainakin tunti, joskus jopa puolitoista. Mutta riippuu toki kuinka ruskeasta pinnasta pitää ;)

IMG_1345.jpg

Hieman jäähtynyt rieska pilkotaan sopiviksi paloiksi ja syödään heti - se on lämpimänä aivan parasta! Ja nopeasti palat hupenevatkin...

IMG_1346.jpg

Osa sentään säilyi sen aikaa, että kananmunat ehtivät kiehua ja niistä tehtiin munavoita. Mikä olisikaan parempi iltapala kuin lämmin ohraryynirieska munavoin kanssa ja kuppi kuumaa kaakaota :) Toimii (testatusti) myös aamupalana, välipalana, eväspalana, ruoan kanssa palana, muuten vaan palana...

IMG_1349.jpg

Perinneleivontaa helpoimmillaan ja herkullisimmillaan!