Elämä on kuin suklaarasia - koskaan et tiedä mitä saat, kuuluu jonkin sorttinen sanonta. Niin tai näin, tällä viikolla postilaatikkoon tupsahti paksu kirjekuori yliopistosta, ja kas vain, olin hetkessä tunnustetusti FM. Sen kunniaksi täytyi maistella suklaakonvehteja, jotka ostin Yorkin matkalta ja joita olen varjellut tätä hetkeä odottaen.

20140625_202436%5B1%5D-normal.jpg

Konvehdit ovat käsin tehtyjä ja ne olivat kestäneet jopa yllättävän hyvin matkailun tänne Savon perämaille asti. Vain muutamassa on pieniä rokosia pinnassa... Se on kuitenkin sivuseikka maun rinnalla, ja maistelu olikin hyvin jännittävää, sillä en millään ilveellä enää muistanut, minkä makuisia herkkupaloja olin kuukausi sitten pienessä suklaapuodissa (jonka omistaja kertoi käyneensä Suomessa ja myi sen matkan seurauksena puodissaan suomalaista lakritsaa!). Valkoiset pyramidit pitivät sisällään valkosuklaamoussea, tummanruskeat pyöreät oli maustettu chilillä, valkoisissa rusetilla koristelluissa oli sisällä kirsikka ja neliskanttisissa ruskeissa rommirusinaa. Voisin valmistua useamminkin, jos aina saisi tällaisia suklaataideteoksia!

20140625_202646%5B1%5D-normal.jpg

Konvehteja ei kuitenkaan ollut niin runsaasti, että olisin voinut viedä niitä töihin. Ja koska koko opintojeni ajan työskennellyt loma-ajat samassa paikassa ja työkaverit ovat seuranneet koulutaivaltani, tuntui itsestään selvältä, että haluan juhlistaa valmistumistani myös heidän kanssaan. Siispä työnsin kädet leivontakulhoon ja tein wilhelmiinoja (niiden ohje löytyy aiemmista postauksestani, jonka linkitän tähän) ja kaksi mango-mansikkahyydykekakkua, josta tein yhden version pääsiäisenä.

20140626_083646%5B1%5D-normal.jpg

Kakkuja tehdessäni hetken tuntui melkein suurtalousleipurilta, kun kulhoissa vatkautui valtavat määrät kermaa ja muita aineksia, mutta niin vain kummatkin kakut hävisivät tänään parempiin suihin :)

Kummankin kakun pohjaan tuli 180 grammaa murusteltuja kaurakeksejä ja 60 grammaa sulaa voita, jotka sekoitin massaksi, painelin kahden irtopohjavuoan pohjalle ja laitoin jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täytteen tein kerralla ja jaoin puoliksi kumpaankin vuokaan, ja niinkin liivatteen sekoittaminen onnistui oikein hyvin. Vatkasin ensin toisessa kulhossa 7 desilitraa kermaa ja sen jälkeen toisessa kulhossa 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 400 grammaa mangorahkaa, 4 purkkia mangopilttiä ja 1 desilitran tomusokeria.

20140625_191611%5B1%5D-normal.jpg

Seuraavaksi kääntelin kermavaahdon nuolijalla mangomassan joukkoon. Sen jälkeen kuumensin kattilassa 6 ruokalusikallista sitruunamehua, johon liuotin 10 lionnutta liivatelehteä. Kun liivateseos on vähän jäähtynyt ja paksuudeltaan noin mehukeiton paksuista, kaadoin sen ohuena nauhana massaan ja sekoitin koko ajan sähkövatkaimella. Näin rakenteesta tuli ihanan ilmava ja pehmeä, ja liivate sekoittui tasaisesti näinkin isoon massaan.

Kakut olivat yön yli jääkaapissa, ja aamulla ne saivat ylleen litran mansikoita ja muutaman mintunlehden koristeeksi.

20140626_083705%5B1%5D-normal.jpg

Niin kesäistä ja hyvää! Kyllä töissäkin olisi ihan eri mukavaa, jos aina olisi tarjolla kaakkua... Tosin kukaan ei pian ehkä mahtuisi työmaan ovesta ulos, joten ei sittenkään ehkä niin kannatettava ajatus ;) Säilyypähän kakulla oma juhlava statuksensa, kun sitä saa vain merkkipäivinä.