Minun viikkoni lähti käyntiin niin vauhdikkaasti, etten muistanut eilen julkaista tätä tekemääni postausta! Julkaisen sen siis nyt. Teen yleensä joko sunnuntaina tai maanantaina ison annoksen ruokaa, jotta siitä riittää ainakin alkuviikoksi eikä joka päivä tarvitse miettiä, mitä tänään kokkaisin. Yleensä ruoka on jokin laatikko- tai keittoruoka, jota on helppo tehdä "suurtalousannos" kerralla. Tällä viikolla auringon kanssa kilpaa säteilee tämä appelsiininen porkkanakeitto, jota syödessä suorastaan tuntee sen kaikki hyvät vaikutukset!

DSC_0141.jpg

Keitossa maistuu appelsiinin ja porkkanan lisäksi sipuli ja punainen chili. Keitto aloitetaan kuullottamalla öljyssä sipulia, chiliä, rouhittua pippurisekoitusta sekä appelsiinista raastettua kuorta.

DSC_0136.jpg

Kun ihana tuoksu alkaa nousta kattilassa ja sipulit tuntuvat hieman pehmenneiltä, joukkoon lisätään kuoritut ja pilkotut porkkanat sekä sakeuttamiseksi myös pari perunaa. Kasvikset pyöräytetään mausteiden kanssa ja sekaan puristetaan kuoritusta appelsiinista myös mehu. Lopuksi lisätään yksi kasvisliemikuutio sekä niin paljon vettä, että kasvikset peittyvät.

DSC_0139.jpg

Sitten keitellään. Porkkanat ovat juuresten kovanaamoja, joten aikaa saa varata, mikäli porkkanoita ei ole aivan keittojuureskuution kokoiseksi pilkkonut. Kun porkkanat ovat pehmeitä, keitto soseutetaan sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi ja maustetaan. Voila!

DSC_0143.jpg

Aurinkoinen porkkanakeitto

noin 1 kg porkkanoita

2 perunaa

1 keltasipuli

1-2 cm punaista chiliä (tai maun mukaan enemmän)

1 appelsiinin mehu + kuori

kasvisliemikuutio

noin 1 litra vettä

pippurisekoitusta

+ esim. soijaa, suolaa, yrttejä, hunajaa mausteeksi.

DSC_0146.jpg

Minä maustoin keitoin vain tilkalla soijaa, sillä keitto kaipasi hieman lisää suolaisuutta. Yllättävän paljon potkua keittoon sai jo aivan pienellä chilipalasella, mutta leivän kanssa nautittuna keitto on aivan ihanan lämmittävää juuri pienen poltteen vuoksi. Päälle ripottelin hieman yrttisekoitusta, ja juuri se on mukavaa isoissa ruoka-annoksissa, että eri päivinä lisukkeita ja mausteita voi vaihdella niin, että tuntuu kuin söisi aivan eri ruokaa kuin edellisenä päivänä.

DSC_0147.jpg

Aurinkoista alkuviikkoa!