Olisi tavattoman hienoa päästä tutustumaan joskus oikean kartanon elämään ja arkeen. Se haave saattaa jäädä toteutumatta, mutta pienen maistiaisen sain käydessäni Juvalla sijaitsevassa Vehmaan kartanossa. Kirjoitusasu näyttää olevan yleiskielelle hieman vieras w:llinen: wehmaan kartano, mutta sehän vain kertoo joko ruotsalaisista sukujuurista tai ylhäisyydestä tai parhaimmassa tapauksessa molemmista ;) Verkkosivut löytyvät täältä: http://www.bpl.fi/kaupat/wehmaan-kartano.aspx.

Kartanossa on herttainen pieni tea house, joka ansaitsee kuvankauniine kattauksineen ja herkullisine makeine ja suolaisine suupaloineen oman postauksensa, mutta tällä kertaa keskityn vain kartanon putiikista ja tea housen myymälästä tekemiini löytöihin.

DSC_0201.jpg

Joskus löytää vaatekappaleen, joka päällä tuntuu juuri siltä, kuin se olisi aivan varta vasten itselle tehty. Kartanon putiikista löytyi juuri tällainen hempeä Apanagen nudenvärinen pitsimekko, joka istui päälleni kuin hansikas käteen ja henkarissa valjulta näyttänyt sävy oli juuri oikea. Materialistin rakkautta ensisilmäyksellä! <3

mekko.jpg

(Näin sujuvalla aasinsillalla saa mekon esiteltyä ruokablogissa; ehkä ensi kerralla keksin jotain yhtä nokkelaa rakkaasta kenkäkokoelmastani ;)) Mekkojen lisäksi kartanosta saa luonnollisesti teetä, koska kyseessä on tea house. Teelistalla on noin kuuttakymmentä eri teelaatua, joita voi ostaa myös mukaan. Minuun makean ystäväni vetosi banaani-toffeetee, jossa tuoksui ihanan makea kinuski.

DSC_0176.jpg

Irtoteessä on ilahduttavan isoja ja tunnistettavia sattumia, joten siinä on selkeästi oikeita raaka-aineita eikä e-koodeja. Keitin itselleni pannullisen iltapäiväteetä kätevään haudutuspannuuni, jossa saa useamman kupillisen kerralla eivätkä teen roskat päädy kuppiin.

DSC_0182.jpg

Ihanat "teepannulusikat" löysin kerran kirpparilta, ja ne jaksavat ilahduttaa minua kerta toisensa jälkeen! :) Ihanaa ettei kaikki ole vain käytännöllisitä syistä tehtyä vaan puhtaasti kaunista ja sievää :)

DSC_0187.jpg

Banaanin ja toffeen todella maistaa teessä, eikä mausta tule ollenkaan kitkerä vielä neljän minuutinkaan haudutuksella. I-ha-naa! Ensi kerran taidan poiketa teeostoksille 9.5., kun Suomessa vietetään ensimmäisen kerran kansallista teen päivää!