Mainitsin eräässä aiemmassa postauksessani, kuinka kevät jo kutittelee mieltäni. Aurinkoisista talvipäivistä ilahtuneena tein silkalta auringolta ja kesältä maistuvaa avokado-seljankukkajäätelöä.

DSC_0043.jpg

Tähän jäätelöön ei tarvita jäätelökonetta eikä kovin erikoisia raaka-aineita, vaan avokado, kerma, kananmunat ja tomusokeri muuntautuvat pakastimessa ihanaksi jäätelöksi seljankukkamehun ja glukoosisiirapin kanssa.

DSC_0029.jpg

Avokado-seljankukkajäätelö (noin 6 annosta)

1 kypsä avokado

0,5 dl glukoosisiirappia

0,5 dl seljankukkamehutiivistettä

2 kananmunan keltuaista

2 dl tomusokeria

2 dl vispikermaa.

Avokado halkaistaan ja vaaleanvihreä hedelmäliha muussataan haarukalla laakeassa astiassa. Joukkoon sekoitetaan glukoosisiirappi ja seljankukkamehu.

DSC_0030.jpg

Seljankukkamehutiivistettä voi ostaa esimerkiksi Ikean herkkukaupasta, ja lisäksi olen nähnyt mehua hyvin varustelluissa ruokakaupoissa. Toki mehun voi jättää pois ja tehdä aivan ihanaa avokadojäätelöä. Siinä tapauksessa pieni tiraus sitruunanmehua on hyvä lisätä avokadomussuun, jotta se ei tummu ja jotta avokadon rasvaisuus saa hieman tasapainoa happamuudesta.

DSC_0034-2.jpg

Toisessa kulhossa vatkataan sähkövatkaimella kerma vaahdoksi, ja sen jälkeen samoilla vatkaimilla kolmannessa kulhossa vaahdotetaan kaksi kananmunan keltuaista notkeaksi, vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan tomusokeri edelleen sähkövatkainta käyttäen. 

Avokadomussu sekoitetaan keltuaisvaahdon joukkoon ja lopuksi kermavaahto käännellään esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen jäätelömassaan. Massan on tarkoitus saada kuohketta kermavaahdosta, joten liian voimallisesti ei kannata vatkailla tai sekoittaa.

Jäätelö kaadetaan pakastimen kestävään astiaan ja laitetaan pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

DSC_0036-2.jpg

Jäätelöä ei tarvitse eikä kannata sekoitella pakastumisen aikana, vaan jäätelö saa jäätyä rauhassa. Jos pakastamisaika lipsahtaa liian pitkäksi ja jäätelön rakenne menee liian kovaksi, noin puoli tuntia huoneenlämmössä korjaa asian, ja jäätelön rakenne on taas samettisen pehmeä ja kermaisen täyteläinen. 

DSC_0047.jpg

Ja jäätelö pyörittyy kauhalla todella kiltisti palloiksi, joten tästä voisi tehdä vaikka tötteröitä!