Julistan parvekkeen kevätsiivouksen nyt siivoutuneeksi! Parvekelasit kiiltävät puhtauttaan (hetken ennen keltaista siitepölykerrosta), kalusteet on avattu talvisäilytyksestä ja pyyhitty puhtaaksi, lattialta on lakaistu kertyneet roskat ja ihana japanilaistyylinen puusälematto leväytetty lattialle. Rohkeat narsissit kukkivat ruukussa, vaikka öisin on vielä kylmä, ja kukikkaat istuintyynyt houkuttavat istahtamaan - vaikka sitten vilttiin kääriytyneenä.

Siivousurakan kunniaksi katoin parvekkeelle hunajateetä ja kolmen raaka-aineen superhelppoja Nutella-keksejä. Näitä Nutella-keksejä ehtii tehdä, vaikka vieraat ilmoittaisivat olevansa puolen tunnin päästä kahvipöydässä. Ja nämä käyvät keliaakikoille, maitoallergisille, laktoosittomille ja korviketta käyttämällä myös munatonta ruokavaliota noudattavalle. Vegaanista Nutella ei kuitenkaan ole, mutta ilmeisesti vegaanistakin hasselpähkinä-suklaalevitettä on olemassa..?

DSC_0007.jpg

Keksejä varten tarvitaan:

Nutella-keksit (8 kpl)

200 g Nutellaa (noin 2/3 purkillinen)

1 kananmuna

120 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (120 g = 2 dl).

Ohje on lyhyt ja ytimekäs: Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi, suklaatahnamaiseksi, taikinaksi esimerkiksi isolla lusikalla tai tanakalla nuolijalla.

Annoksesta tulee 8 isoa keksiä, joten taikina jaetaan kahdeksaksi palloksi, jotka laitetaan leivinpaperoidulle pellille etäälle toisistaan. Jokainen pallukka painetaan haarukalla tai sormin hieman littanammaksi, mutta keksit saavat olla uuniin mennessään noin sentin paksuisia, ei mitään lastuja.

DSC_0001.jpg

Keksejä paistetaan 180 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli vain juuri niin kauan, että keksi pysyy kasassa ja on mattapintainen. Sisältä keksin on tarkoitus olla pehmeä ja nutellamaisen sitkeä.

DSC_0005.jpg

Pieni hetki keksejä on pakko jäähdyttää, koska suoraan uunista otettuna ne eivät kestä nostamista. Keksit ovat hyviä niin lämpimänä kuin kylmänä, joten ne voi asettaa tarjolle jo viisi minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

DSC_0008.jpg

Mmmm, sielu ja mieli lepäävät juuri nyt. Teekuppi höyryää, tuoksuu puhtaalta, näkökentässä ei näy enää lunta ja keksikin on haukatessa vielä lämmin ja kirjaimellisesti sulaa suuhun. I-ha-naa.

DSC_0011.jpg