Edellisen postauksen Sydänkäpysen pikkuleipiin meni kaksi kananmunan keltuaista. Jotta valkuaiset ei mene hukkaan, niistä voi tehdä aina yhtä ihanaa marenkia ja vielä ystävänpäivän hengessä vaaleanpunaista sellaista. Toki marengit voi syödä sellaisenaankin, mutta söpöys- ja herkullisuusaste nousee vielä korkeammaksi, kun marengin yhdistää pikkuleipiin ja tekee mantelisia marenkisydämiä.

DSC_0096.jpg

Sydämet ovat siis mantelisia pikkuleipiä, jotka on tehty samasta taikinasta kuin sydänkäpysen pikkuleivät. Reseptin taikinaan löydät täältä:

https://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2017/02/sydankapysen-pikkuleipia

Pikkuleivät on tehty pienellä sydämen muotoisella piparkakkumuotilla, ja kun ne ovat jäähtyneet täysin, marengin voi valmistaa. Valkuaiset säilyvät kyllä jääkaapissa pari päivää ilmatiiviissä, puhtaasssa rasiassa, joten marenkisuukkoja ei tietenkään tarvitse tehdä heti sydänkäpysten jälkeen.

Marengin valmistus alkaa valkuaisten vatkaamisella, ja tärkeää on, että sekä kulho että vatkaimet ovat aivan puhtaat. Valkuaisia vatkataan vatkaimen tehoa pikkuhiljaa nostaen niin kauan, että vaahto on miltei valkoista ja hyvin kuohkeaa. Sen jälkeen valkuaisten sekaan sirotellaan pikkuhiljaa yhteensä yksi desilitra sirosokeria. Loppuvaiheessa joukkoon voi lisätä halutessaan myös tipan vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä.

Marenki lusikoidaan pursotinpussiin ja leipuri saa nuolla kulhon, mikä on aivan paras vaihe kaikessa leivonnassa!

DSC_0090.jpg

Marenki pursotetaan pikkuleipien päälle, ja pikkuleivät laitetaan 150-asteisen uunin alatasolle noin 10 minuutiksi.

DSC_0093.jpg

Valmis marenki ei enää kiillä vaan on mattapintainen eikä tartu sormeen varovasti kosketettaessa.

DSC_0098.jpg

Halutessaan nämä ihanaiset voisi dipata vielä sulaan (valko)suklaaseen, jolloin syntyisi hyvin suukkomainen herkku. Minä haluan kuitenkin pitää nämä vaaleanpunaisena, joten en dippaa. Saatan kuitenkin vielä ripotella päälle hieman vaaleanpunaisia sokerihelmiä ja glitteriä, jotta söpöysefekti on maksimoitu! Mitähän pinkkiä ja kimaltavaa keksin vielä tiistaiksi; onko kellään hattaranvärisiä ideoita? :)