Nyt on pipareita. Tuoksuu joululta. Ja maistuu.
Taikina lepäsi yön jääkaapissa ja oli nyt valmista leivottavaksi. Kaulin, jauhoja, leivinpaperia ja piparimuotteja - kaikki mitä tarvitaan.
Kaulitsemisessa saa käyttää reilusti jauhoja sekä alustalla että kaulimessa, jotta taikina ei tartu. Vaikka laitoin taikinaan hieman ohjetta enemmän jauhoja, se saisi olla vielä aavistuksen napakampaa. Sopiva paksuus on jokaisen itse päätettävissä; minä pidän keskivertoa paksummista piparkaakkusista.
Taikinasta tulee neljä pellillistä reilun kokoisia pipareita. Tosin koska tämä oli vasta sesongin ensimmäinen satsi, taikinaa tuli syötyä varmaan puolen pellillisen verran... ;)
175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia muuttaa piparit kullanruskeiksi ja saa tuoksun valtaamaan koko keittiön.
Jäähtyneet piparkakut kääritään kauniisiin purkkeihin tai purnukoihin, joissa voipaperi säilyttää kakkujen rapeuden.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.