20170902-172553.jpg

Juureksia ja vihanneksia saa viimeistään nyt roppakaupalla, ja voi pojat mitä värejä niissä onkaan! Violettia punasipulia, karmiininpunaista paprikaa, heleänpunaista tomaattia, vihreänkeltaista kesäkurpitsaa, luonnonvalkoista valkosipulia... Ja kun ne kaikki pilkkoo samaan pataan ja heittää päälle lorauksen oliiviöljyä, toisen mokoman tummaa balsamicoa, aimo rouhaisun suolaa myllystä ja vielä isommin mustapippuria, syntyy nopea, naurettavan helppo ja tajuttoman hyvä kasvislisäke vaikka lihalle tai kalalle.

Kaikki halutut raaka-aineet yksinkertaisesti vain pestään ja pilkotaan pataan sen kokoisiksi paloiksi, että ne kypsyvät suurinpiirtein yhtä nopeasti. Sen vuoksi tekisin tämän joko juureksista (porkkana, bataatti, palsternakka, nauris ym. – nam!) tai kasviksista, koska esimerkiksi pehmeä kesäkurpitsa on ehtinyt vettyä löllöksi monta kertaa ennen kuin kivikova porkkana on edes suunnitellut pehmenevänsä.

20170902-165452.jpg

Noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa tekee tehtävänsä, ja sillä välin voi laittaa tarjolle vaikka kotimaista savusiikaa.

20170902-172530.jpg

PS. Tällä viikolla vietetään keliakiaviikkoa teemalla "Kaikki syömään! – gluteenitonta turvallisesti", ja tämäkin ruoka on luontaisesti gluteeniton eli sellaisenaan sopiva myös keliaakikkojen ja muiden gluteenia välttävien ruokapöytään.