Tässä on syksyinen lisäke, joka on uskomattoman helppo ja maukas ja ihanaa vaihtelua iänikuiselle perunalle tai pastalle! Ja mitkä värit!
Porkkanat ja palsternakat (tai halutessaan pelkät jommatkummat) pilkotaan ohuehkoiksi tikuiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti. Miksei lantitkin kävisi yhtä hyvin :) Juurekset laitetaan pannulle, johon laitetaan juuri sen verran vettä, että saadaan ne peittoon. Tarkoitus olisi, että kaikki vesi kiehuisi pois, eikä makuja tarvitsisi kaataa keitinveden mukana viemäriin ;)
Kun vesi on kiehunut pois ja juurekset tuntuvat mukavan napakoilta, veden tilalle laitetaan kunnon köntti voita ja reilu loraus hunajaa.
Juuresten annetaan aavistus karamellisoitua voissa ja hunajassa, ja lopputulos viimeistellään oksalla tuoretta timjamia.
Suolaa ja pippuria voi toki oman makunsa mukaan laittaa, mutta niillä ei kannata peittää juuresten omaa makua, jota luonnollisen makea hunaja entisestään korostaa. Täydellisen syksyistä ruokaa, joka rakastaa muun muassa grillattua lohta ja uunibroileria :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.