Aurinko paistaa ja helle helli. Istuin parvekkeella ja alkoi tehdä mieli jotakin raikastavaa, ja kotitekoista jääteetä olen litkinyt jo kaikista mahdollisista mauista, joita vain kaapistani löytyy. Tutkailin hetken hedelmäkoriani ja bongasin sieltä kiivirasian sekä hieman unohtuneen sitruunan, joten tässäpä maailman helpoimman kiivisorbetin resepti.

DSC_0142.jpg

kiivisorbetti (3-4 annosta)

6 kypsää kiiviä

1 rkl sitruunanmehua

1 rkl hunaja

+ halutessaan nyrkillinen tuoretta minttua.

Kiivit kuoritaan ja pilkotaan kulhoon ja joukkoon kaadetaan myös sitruunanmehu sekä hunaja. Hunaja sekoittuu paremmin, kun se on juoksevaa. Jos se ei valmiiksi ole notkeaa, muutama kymmenen sekuntia mikrossa riittää notkistamaan sen. Minulla oli hieman tuoretta minttua salaatin jäljiltä, joten silppusin yrtinkin sekaan.

DSC_0134.jpg

Pieni hetki blenderissä tai sauvasekoittimen terän alla tekee ihmeitä, ja ainekset muuttuvat kirkkaanvihreäksi, mustapilkulliseksi sorbettimassaksi. Massa kaadetaan laakeaan astian (nopeuttaa jäätymistä) ja laitetaan pakkaseen.

DSC_0137.jpg

Kaksi tuntia myöhemmin pakkasesta tulee täydellisen lusikoitavaa ja kirjaimellisesti suussasulavaa sorbettia.

DSC_0138.jpg

Pidempi pakastusaika jäädyttää massan toki kivikovaksi, mutta rakenne pehmenee nopeasti huoneenlämmössä halutunlaiseksi. Tämä on raikasta, sopivasti makeaa ja ennen kaikkea kylmää - jäähdyttää tehokkaasti ja maistuu älyttömän hyvältä! Ja tuleepa muuten aivan huomaamattaan syötyä aikamoinen määrä tuoreita hedelmiä :)

PS. Katsokaa kuinka upean värisiä neilikoita löysin!

DSC_0146-2.jpg