DSC_0015.jpg

Se näyttää hassulta – kuin jostain piirretystä pompsahtaneelta jättikokoiselta sieneltä. Mutta se ei suinkaan ole sieni, vaan suklaakakku, jonka päällä on kaneli-hasselpähkinämarenki. Mutta koska marenkia on yhtä korkealti kuin kakkua ja paistuessaan se suorastaan vyöryi ja pursui ylöspäin ja vuoan reunojen yli, se voisi yhtä hyvin olla kaneli-hasselpähkinämarenki, jonka alla on suklaakakkua.

Pilvenpehmeää ja lumenvalkoista marenkia varten rouhitaan ensin hasselpähkinöitä karkeaksi rouheeksi, ja saa seassa olla puolikkaita ja suurempiakin sattumia.

DSC_0003.jpg

Myös kakkupohjaan tuleva suklaa sulatetaan, jotta se ehtii jäähtyä. Katsokaa miten kiiltävältä ja houkuttelevalta sulava suklaa näyttää!

DSC_0005.jpg

Kun suklaa on sulanut, puhtailla vatkaimilla vatkataan kananmunan valkuaiset ensin sellaisenaan vaahdoksi, ja siihen lisätään pikkuhiljaa sokeria niin, että syntyy marenki. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Valmiiseen marenkiin sekoitetaan kaneli, jonka hieman pistävä maku sopii yltiömakeaan marenkiin ihan mahtavasti! Valmis marenkimassa kestää odottamista, mutta se kannattaa laittaa jääkaappiin pohjan valmistamisen ajaksi.

Pohjaa varten vatkataan ensin sokeri ja voi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään marengin teosta jääneet keltuaiset yksi kerrallaan ja lopuksi vatkataan joukkoon vuorotellen maitoa ja kuivia aineita. Lopuksi sula suklaa pääsee mukaan.

DSC_0007.jpg

Tasaiseksi sekoitettu suklaakakkutaikina kaadetaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan (tai 24-senttiseen, jos tahtoo matalamman ja enemmän piirakkamaisen lopputuloksen), jonka pohjalla on leivinpaperi.

DSC_0009.jpg

Päälle levitetään marenki, johon käännellään jääkaapista ottamisen jälkeen puolet hasselpähkinärouheesta. Loput rouheesta ripotellaan marengin päälle.

DSC_0012.jpg

Kakkua paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Pinnalla olevat pähkinät paahtuvat sinä aikana tummanruskeiksi, marenki saa kullanruskean pinnan ja kakku kypsyy rakenteeltaan joksikin mutakakun ja mokkapalan risteymäksi.

Jäähtynyt kakku on helppo irrottaa vuoasta, ja se maistuu kahvin tai portviinitilkkasen kanssa huumaavan hyvältä <3

DSC_0024.jpg