Huomenna on viimeinen työpäivä tässä työyhteisössä ja -paikassa. Koska minulla on ollut todella antoisaa, haluan muistaa kollegoitani pienellä makealla tervehdyksellä :)

Jostain syystä ajatukseni kulkivat lapsuuteni leivonnaisissa ja aloin kaivata "tsoklitsipkuukieita", joita teimme usein äitini kanssa kun olin pieni. Keksitaikinaan tuli paljon isoja suklaasattumia ja hasselpähkinää, joka kutitti kurkkua taikinassa mutta uunissa kutittavuus mysteerisesti katosi... Keksien nimi oli "tsoklittsipkuukie" niin kuin domino tai doris tai marie, ja vasta paljon myöhemmin (alakoulun englannin tuntien myötä) nimen merkitys ja keksien sisältö yhdistyivät päässäni.. Niinpä nyt osasin jo suvereenisti googlailla chocolatechip cookieita, mutta yksikään resepti ei vastannut mielikuviani. Siispä sovelsin oman makuni ja kuivakaapin sisällön mukaan...

20141126_112212.jpg

Luulin ensin, että saisin margariinin ja sokerin vatkattua kuvassa olevalla pyörövatkaimella, mutta se oli turha luulo! Kaikki rasva takertui työvälineeseen, joten se meni vaihtoon heti alkuunsa.

Sokeri-rasvaseokseen vatkasin yksitellen kananmunat, ja sen jälkeen lisäilin kuivia aineita pikkuhiljaa, jotta saisin sopivan koostumuksen. Maustoin taikinan kanelilla, josta pidän kovasti ja joka sopii joulunaikaan, suolatuilla manteleilla sekä tummalla suklaalla.

20141126_112739.jpg

Koska ajattelin ottaa taikinasta nökösiä lusikalla, jätin sen melko pehmeäksi. 

20141126_114646.jpg

Annoin taikinan kuitenkin olla jääkaapissa puolisen tuntia ennen paistamista, jotta se saa asettua ja on hieman helpommin käsiteltävää.

Otin taikinasta ruokalusikalla nököjä, jotka mielestäni asettelin pellille to-del-la harvasti, eli 12 keksiä pellilleen. En kuitenkaan huomioinut, että minikeittiössä on miniuuni, joten silti keksit meinasivat paistuessaan takertua yhteen... Ne kuitenkin irtosivat paistamisen jälkeen yllättävän hyvin toisistaan hieman voiveitsellä auttamalla. Lämpimiä keksejä on kuitenkin muuten turha mennä siirtelemään, sillä ne ovat lämpiminä vielä hyvin notkeita.

20141126_122107.jpg

Keksejä tuli annoksessa noin 50 kappaletta, eli iso annos siis. Puolittaminen onnistuu mainiosti, joten pienemmällä voi kokeilla ensin. Vaikka niin hyviähän nämä ovat, että isompikin satsi hupenee ennen kuin huomaakaan ;)

Töihin lähtevät menivät leivinpaperilla vuorattuun peltirasiaan...

20141126_131901.jpg

... ja loput muoviseen santsiksi.

20141126_132820.jpg

Nyt täytyy vain malttaa huomiseen, jotta pääsen kuulemaan tuomion :) Leipuri itse ainakin oli maistiaispalaansa perin tyytyväinen. Kanelia saa laittaa melko runsaasti, sillä se maistuu voimakkaammin kylmässä taikinassa kuin paistetussa tuotteessa.

Tässä vielä resepti:

300 g huoneenlämpöistä margariinia

4 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

reilu 1 tl kanelia

100 g suolattuja, paahdettuja manteleita

130 g tummaa suklaata.

Paisto uunin keskitasolla 175 asteessa 12-15 minuuttia.