DSC_0135.jpg

Nämä valtavan helpot ja vaivattomat perjantipuustit syntyvät Pirkan gluteenittomasta pullataikinasta aivan käden käänteessä. Pääsee siis heti itse asiaan eli pullakahveille! :)

Pullataikinaa sulatetaan joko yön / päivän yli jääkaapissa tai noin 5 tuntia huoneenlämmössä, minkä jälkeen taikinasta vaivataan ilmakuplat pois.

Taikina on helppoa käsitellä, joten hieman gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen sen saa kaulittua noin 25x35-kokoiseksi suorakaiteeksi, jonka voi täyttää haluamillaan ihanuuksilla. Nämä ovat kuin korvapuusteja mutta pystysuuntaisia, joten täytteenä on pehmeän voin päällä sokeria, vaniljasokeria, muskovadosokeria (kaikkea siis vähäsen, jotta ei tule öklömakea!) sekä runsaasti kanelia.

DSC_0124.jpg

Levy kieritetään rullalle, josta leikataan 7-10 suurinpiirtein tasakokoista palaa. Palat nostetaan paperivuokiin leikkuupinta ylöspäin ja annetaan kohota lämpimässä jopa 45 minuuttia.

DSC_0126.jpg

Minä en koskaan jaksa kohottaa tavallista taikinaa enää pellillä niin kauaa, mutta koska näille se on ainoa kohotus, se saa olla pitkä. Minä laitoin uunin lämpenemään noin puolen tunnin kohoamisen jälkeen ja siirsin liinan alla olevan pullapellin uunin päälle, jotta se saa maksimilämmön.

Ja nämä pullathan kohoavat! Paistovalmiit pullat voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan jotakin hyvää - näiden päällä on muskovadoa. Sitten uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 8-10 minuutiksi pullien koosta riippuen.

Ulos tulee upean ruskeita ja meheviä pullia, joita ei malta olla heti maistamatta vaikka tietää, että suuta ja sormia polttaa...

DSC_0130.jpg

Tein yhden pienen, jotta leipuri voi heti maistella sen tuoreeltaan, mutta voipi olla, että saatan joutua ottamaan toisenkin jo kuormasta...

DSC_0131.jpg

Makoisaa viikonloppua!