Yritän säilöä kesän makuja mahdollisimman paljon ja monipuolisesti pakkaseen talven varalle. Persiljaa ja tilliä olen pakastanut pienissä rasioissa sellaisenaan, mutta basilika ei ainakaan viime kesän samanlaisena kokeiluna oikein säilyttänyt makuaan. Siksi se liittoutui tänään valkosipulin, sitruunan ja oliviiöljyn kanssa ihanaksi pestoksi, jonka maku säilyy. (Tänäkin kesänä sitä siis on vähän, vaikka kirjoitin torstaina, että se ei kovin hyvin kylmän alkukesän takia menestynytkään.)

Mitään tarkkoja mittoja tälle reseptille minulle ei ole, vaan lisäsin aineksia täysin maistelun perusteella:

Hiersin ensin morttelin täydeltä basilikan lehtiä ja kourallisen persiljaa hienoksi, lisäsin yhden ison valkosipulin kynnen, kourallisen pinjansiemeniä, ripauksen suolaa ja raastoin sekaan sitruunankuorta.

IMG_0901-normal.jpg

Oliiviöljyä lisäsin sen verran, että se sitoi ainekset sopivaksi tahnaksi. Morttelillisesta aineksia tuli pieni lasipurkillinen valmista pestoa.

IMG_0904-normal.jpg

Purkin kylkeen vain etiketti, ja pakastimessa on valmiina "vihreää kultaa" odottamassa ystäväkseen esimerkiksi lohta tai broileria :)

pesto-normal.jpg