Pikkujouluissa viinilaseja taatusti täytetään tiuhaan tahtiin, ja tällaisesta mascarpone-passiontriflestä ei tule edes päänsärkyä, vaikka santsaisi usemman kerran...

20171124-203013.jpg

Suuret viinilasit ovat mainio tarjoiluastia tällaiselle jälkiruoalle, joka sopii vaikka pikkujouluihin tai muihin illanistujaisiin, mutta tietenkin yhtä lailla muutkin jälkkärikulhot tai korkeat lasit käyvät.

Ja juuri tämän simppelimmäksi jälkiruoan valmistaminen ei voi käydä: tarvitaan yksi purkki (250 g) mascarponea, tomusokeria ja vanilja-aromia sen maustamiseksi, pari passion- ja persimonhedelmää sekä pipareita. Ja kun piparit ovat gluteenittomia, tämäkin jälkkäri sopii minun gluteeniton jouluni -sarjaan.

Mascarpone maustetaan ja laitetaan pursotinpussiin. Persimon kuoritaan ja pilkotaan pitkänomaisiksi suikaleiksi ja passionit puolitetaan ja niistä koverretaan siemenet irti teelusikalla. Pipareita murustellaan käsissä erikokoisiksi sattumiksi ja muruiksi.

Kaikki raaka-aineita ladotaan lasiin vuorotellen limittäin ja lomittain - ja valmista on.

20171124-203056.jpg

Hedelmät ja piparkakut voi vaihtaa vaikka marjoihin ja suklaakekseihin tai laseja voi täyttää vaikka hieman erilaisin täyttein, jotta jokainen juhlija voi valita mieleisensä. Myös mascarponea voi maustaa eri tavoin omien mieltymystensä mukaan. Yltiömakeaa siitä ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan sokeria kannattaa lisätä vähän kerrallaan.

20171124-203129.jpg

Raikkaat hedelmät, todella täyteläinen mascarpone sekä rouskuvat ja jouluiset piparisattumat ovat ihana yhdistelmä. Ja ovathan nämä helppouteensa nähden mielettömän näyttävä tarjottava!