Beach house kitchen -blogissa on aivan ihana resepti uppopaistetuista omenalohkoista, joita bloggaaja kutsuu omenaranskalaisiksi ja joita voi dippailla jugurtista ja kinuskista tehtyyn "majoneesiin". Koska perjantai-illan karamelliomenoista jäi juuri sopivasti yli kanelilla maustettua kinuskia, tein oman versioni tästä hauskasta ja herkullisesta omenajälkkäristä.

20170924-133124.jpg

Ensin tarvitaan siis omenia, jotka pestään ja lohkotaan. Omenaleikkuri saattaa kuulostaa hifistelyltä, mutta se on oikeasti edullinen ja maailman kätevin työkalu (ainakin yhtä kätevä kuin mansikkaleikkuri) kaikkeen omenaleivontaan!

20170924-130426.jpg

Lohkotut omenat pyöritellään kevyesti maissitärkkelyksessä, joka sitoo omenoista irtoavaa nestettä itseensä. Omenat ladotaan uunipellille ja laitetaan hetkeksi 225-asteisen uunin ylätasolle niin, että ne hieman pehmenevät mutta eivät muutu täysin veteliksi saatikka soseeksi. Aika riippuu uunista, mutta kyse on ihan muutamista minuuteista.

20170924-132047.jpg

Omenien annetaan jäähtyä hetki, minkä jälkeen ne pyöritellään kaneli-sokeriseoksessa. Sen jälkeen ne ovat valmiita tarjottavaksi. Pöytään voi nostaa "ranskiskorin" lisäksi paksua ja makeaa kinuskikastiketta sellaisenaan sekä maustamattomasta soijajugurtista ja kinuskista sekoitettua kastiketta, johon omenia voi dippailla.

Kaneli-sokeriomenat

4 omenaa

noin 4 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

0,5 dl taloussokeria

noin 2 tl kanelia

+ kaneli-kinuskikastiketta & maustamatonta (soija)jugurttia.

20170924-133147.jpg

Tässä on hyvin paljon samaa henkeä kuin perjantaisissa omenatikkareissa tai churroissa, joita dippaillaan käsin suklaakastikkeeseen. Näitäkään varten kukaan ei tarvitse lautasta, vaan yksi yhteinen iso kulho ja jokaiselle syöjälle oma fondue- tai muu haarukka riittävät kattamiseen. Maukasta, mukavaa ja mutkatonta :)