Rusinoita ja pähkinöitä laitetaan joulun aikaan vähän vaikka mihin; illanistujaisiin sellaisenaan naposteltavaksi, glögiin, kuivakakkuihin ja manteli tietenkin puuroon. Miksei maukkaita rusinoita ja pähkinöitä voisi siis laittaa myös muffinseihin, jotta saisi hieman jouluisen leivonnaisen mutta ei vielä aivan joulukakkua kuitenkaan? Nämä kinuskiset rusina-pähkinämuffinsit ovat juuri sopivan hennosti jouluisia tähän hetkeen.

DSC_0104.jpg

Muffinsitaikinassa ei sinäänsä ole mitään ihmeellistä, paitsi että siinä on käytetty fariinisokeria sekä maapähkinävoita tuomaan paahtuneisuutta ja pähkinän täyteläistä makua. Lisäksi kumpikin antaa taikille ihanan sävyn, eikä se ole valkoisesta sokerista ja tavallisesta margariinista tehdyn keltaista.

Taikinaan tuovat makua rusinat sekä paahdetut, suolatut cashewpähkinät. Pähkinöitä on hyvä rouhia hieman pienemmäksi, mutta rusinat saavat olla aivan kokonaisina, mehukkaita sattumina.

DSC_0088.jpg

Margariini, maapähkinävoi ja fariinisokeri vatkataan ensin vaahdoksi, sen jälkeen lisätään kananmunat yksitellen ja lopuksi vehnäjauhot, johon on sekoitettu vaniljasokeria ja sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Lopuksi joukkoon käännellään herkkupalat.

DSC_0090.jpg

Annoksesta tulee 20 paperivuokaan tehtyä keskikokoista muffinsia. Paistoaika on noin 20 minuuttia ja sopiva lämpötila 175 astetta.

 DSC_0092%20%282%29.jpg

Maapähkinävoi ja rusinat pitävät huolen siitä, että muffinsit pysyvät mehevinä, joten paistaminen ei ole niin sekuntipeliä kuin vaikka mutakakun kanssa. Kypsät muffinsit ovat herkullisia sellaisenaankin esimerkiksi kahvin kanssa, mutta kyllä minusta (jo joulun hengessä!) täytyy olla myös kuorrute ;)

DSC_0102.jpg

Sekoitin notkeaan kinuskikastikkeeseen hieman maapähkinävoita ja lämmitin seosta pienen hetken mikrossa, jotta sain siitä pursotettavan juoksevaa. Koska kuorrute on jokseenkin makeaa, pursottelin siitä vain muutamat koristeraidat kunkin muffinsin päälle ja laitoin muutaman valkoisen sokerihelmen koristeeksi, koska punaisissa paperivuoissakin on valkoisia tipluja.

Näyttää herttaiselta ja maku vie kielen mennessään! :)