Laskiaispullat vaahtokarkkitahnatäytteellä, maapähkinävoicookieita, nutellaa kakussa ja paljossa muussakin... Olen alkanut pohtia, onkohan joku esi-isäni tai -äitini ollut ameriikan eläjä, kun nuo maut ovat raivanneet tietä lempparilistalleni vakuuttavalla rynnäköllä. No oli miten oli, tein amerikan makujen innoittamana maapähkinävoi-suklaakuppikakkuja eli ameriikaksi peanutbutter nutella cupcakes. 

DSC_0165.jpg

Kuppikakkutaikinassa on maapähkinävoita ja suklaata, ja se on kypsänä rakenteeltaan melko mureneva, mikä on minusta ihana tahmean kuorrutuksen kanssa.

Kuppikakkutaikinaa varten vatkataan ensin vaahdoksi margariini, demerarasokeri ja maapähkinävoi. Vaahtoon lisätään vuorotellen keskenään sekoitettuja jauhoja ja kerma-maitoseosta ja lopuksi käännellään sekaan suklaarouhe. Paisto 200 asteessa noin 15 minuuttia.

DSC_0148.jpg

Taikinasta tulee 16 kappaletta pieniä kuppikakkuja tai 12 jättiläistä. Minä tein nämä paperisiin vuokiin, jotka ovat syötävän suloisia, ja niistä (nimensä mukaisesti kupeista) on helppo lusikoida herkullinen kuppikakku suuhun viimeistä murusta myöden.

DSC_0156.jpg

Kuorrutuksen tein kaksikammioisella pursotinpussilla, jonka toiseen kammioon sekoitin keskenään vaniljatuorejuustoa ja maapähkinävoita ja toiseen pelkkää pähkinä-suklaalevitettä (Nutellaa).

DSC_0160.jpg

Nutella ja maapähkinävoi-tuorejuusto ovat kivasti eri värisiä, joten kuorrutukseen tulee selkeitä raitoja. Visuaalisesti kivan näköinen, ja yltiömakea suklaalevite pelaa hyvin yhteen aavistuksen suolaisen maapähkinäkuorrutuksen kanssa :)

Peanutbutter nutella cupcakes

100 g margariinia

50 g maapähkinävoita

1,5 dl demerarasokeria tai muuta tummaa sokeria

2 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa + 1 dl (rasvatonta) maitoa

125 g suklaarouhetta

Kuorrutukseen:

100 g vaniljatuorejuustoa + > 2 rkl maapähkinävoita

> 2 rkl nutellaa

DSC_0164.jpg

Viva la America! Seuraava askel kulinaristisella amerikan matkallani täytynee olla pancakesit vaahterasiirapin kanssa...