Tämä hyydytettävä Baileys-juustokakku on niin helppo ja herkullinen, että sitä kannattaa ehdottomasti tarjota juhannusvieraille; tai tehdä vain itselleen!

DSC_0149.jpg

Ensin täytyy toki tehdä laaduntarkkailutyötä, että kallisarvoinen raaka-aine ei vain ole pilalla... Samalla on hyvä mitata 1 desilitra kermalikööriä kattilaan, koska se antaa kakulle maun ja siihen liuotetaan liivatteet.

DSC_0130.jpg

Baileysin lisäksi kakkuun tarvitaan siis

2 dl vispikermaa

500 g mascarponejuustoa

1 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä.

Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja joukkoon lisätään muut aineet, jotta saadaan aikaan herkullinen ja samettisen pehmeän täyteläisen kermainen mascarponeseos. Koska Baileys on makeaa, sokerin määrää voi halutessaan vielä tuosta pienentää. Valmiiseen massaan sekoitetaan Baileys, joka on kiehautettu ja siis sen myötä alkoholiton ja johon on liuotettu liivatelehdet.

DSC_0134.jpg

Pohjaan tarvitaan 150 grammaa keksejä, jotka tässä tapauksessa ovat gluteenittomia suklaahippukeksejä, sekä noin 30 grammaa sulatettua voita. Määrästä tulee kaksi kakkua, toinen 20-senttinen ja toinen noin 10-senttinen.

DSC_0137.jpg

Valmis massa kaadetaan pohjien päälle ja sitten täytyy malttaa odottaa vähintään 4 tuntia, jotta kakku hyytyy. 

DSC_0146.jpg

Pienempi kakku meni tämänpäiväiselle nimipäiväsankarille (onnea Päivi! <3) ja suurempaa nautittiin iltakahvilla ihanien vieraiden kanssa :)

Kakku ei välttämättä tarvitse mitään koristuksia tai krumeluureja, mutta minä halusin rouhia päälle vielä mintunmakuisia, gluteenittomia vohveleita, koska niiden raikas maku sopii täydellisesti yhteen Baileysin kermaisen maun kanssa :)

baileyskakkupala.jpg

Jos emme tapaa enää ennen juhannusta, toivotan kaikille jo nyt oikein makoisaa, suussa sulavaa ja ennen kaikkea herkullista juhannusta :) <3