Olen ennenkin hehkuttanut, kuinka olen henkisesti italian mama ja rakastan italialaista ruokaa. Rakastan myös tätä tiramisua, joka on samettisen pehmeää, suussasulavan täyteläistä, mantelista ja kahvista. 

DSC_0119.jpg

Olen löytänyt ohjeen alun perin Kaikki äitini reseptit -blogista, ja olen hieman sitä pienentänyt ja muuntanut juuri makuuni sopivaksi.

Taivaallinen tiramisu

3 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna

0,5 dl sirosokeria

1 prk (250 g) mascarponetuorejuustoa

1 pötkö savoiardikeksejä

2 dl hyvää kahvia

3 rkl amarettolikööriä

+ tummaa kaakaojauhetta pinnalle.

Ensin juodaan kahvit. Ylijäämä kahvi jätetään jäähtymään kostutuslientä varten.

Puhtailla vatkaimilla vatkataan kananmunan valkuaiset ilmavaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kun valkuaisvaahto on valmista, keltuaiset ja sokeri vatkataan samoilla vatkaimilla hieman vaaleammankeltaiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Kolmantena mascarpone vatkataan keltuaisvaahdon joukkoon. Lopuksi valkuaisvaahto käännellään joukkoon varovasti niin, ettei kuohkeus häviä.

Tiramisu kootaan astiaan niin, että pohjalle tulee ensin runsas kerros ihanaa mascarponevaahtoa. Sen päälle ladotaan kerros savoiardikeksejä, jotka uitetaan kahvista ja mantelilikööristä tehdyssä kostutusliemessä. Keksien päälle tulee taas kerros mascarponevaahtoa ja sitten taas keksejä. Ja niin edetään niin kauan, kunnes raaka-aineet ovat loppu. Herkku saa tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, ja juuri ennen tarjoilua pinnalle ripotellaan kerros tummaa kaakaojauhetta.

DSC_0116.jpg

Sitten vain herkuttelemaan!

DSC_0117.jpg

Ihanan samettista, pehmeää, kuohkeaa... Ja ihania isoja makuja joka lusikallisella!

DSC_0122.jpg

Tämä kulho tyhjenee aina suorastaan hävettävän nopeasti - ilmavuus ja keveyden tuntu ovat hämääviä!