DSC_0254.jpg

Rasvatonta, maustamatonta jugurttia, kauraa, tuoretta banaania – näitä banaani-kauramuffinsseja voisi luonnehtia suorastaan terveellisiksi! Ja kun päälle pyöräytetään vielä suolaisenmakea maapähkinävoikuorrute, otteestaan päästämätön makuyhdistelmä on valmis <3

Muffinseihin (noin 24 kpl) tarvitaan:

5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl fariinisokeria

0,5 dl sirosokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa

4 dl maustamatonta, rasvatonta jugurttia

2 isoa banaania muussattuna

2 kananmunaa

1 rkl rypsiöljyä

Ohje on tiivistettävissä yhteen virkkeeseen: Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään puuhaarukalla, kaada sekaan märät ainekset ja sekoita tasaiseksi. Piste. That's it.

DSC_0236.jpg

Noh, sen verran joudun tinkimään lupauksestani, että banaanit täytyy muussata haarukalla erillisessä kulhossa. Mutta sen ehkä juuri ja juuri kestää :)

DSC_0235.jpg

Hirmuisen sekamelskan sain keittiössäni kuitenkin aikaan, mutta olin oikeastaan aika viehättynyt eriväristen purkkien ja mittojen sekamelskasta!

DSC_0238.jpg

Taikina on tosiaan suuri ja siitä tulee yli 20 muffinsia. Minä tein 6 kappaletta suuria, sellaisenaan syötäväksi tarkoitettuja ja 18 pienempää, kuorrutettavaa versiota.

DSC_0239.jpg

Koska taikina on aika raskas, paistolämpötila saa olla 180 astetta ja -aika vähintään 20 minuuttia. Pienemmät, paperisissa vuoissa paistamiini muffinsseihin laitoin kaksi vuokaa päällekkäin, jotta se olisi edes hieman tukevampi, mutta silti osa muffinsseista tahtoi kääntyillä vähän mikä mihinkin suuntaan. Omapäisiä ovat siis.

banaanimuffinit.jpg

Mutta julmetun meheviä ja maukkaita ovat omapäisyydestään huolimatta tai ehkä juuri sen takia. Kaurahiutaleet antavat ihanasti rakennetta ja suutuntumaa muffinsseihin, ja banaanin maku ei ole liian läpitunkeva vaan juuri täydellisen makea ja hedelmäinen.

Ja kun puhe tuli täydellisyydestä..: 200 grammaa huoneenlämpöistä voita, 2 desilitraa maapähkinävoita, 2 desilitraa tomusokeria ja 0,5 desilitraa kinuskikastiketta = täydellinen kuorrutus näille – ja aika monelle muullekin – muffinsseille.

DSC_0251.jpg

Voi ja maapähkinävoi kannattaa ensin vaahdottaa keskenään ja sitten vasta lisätä kinuskikastike ja tomusokeri. Kuorrute on samettisen sileää ja niin koukuttavan makuista, että olisin voinut "testimaistella" massaa loputtomiin, mutta sitten täytyi pakottaa itseni laittamaan massa pursotinpussiin ja jättämään hieman kuorrutetta leivonnaisillekin.

DSC_0256.jpg

Ripottelin päälle hieman suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä, joita rouhin hieman pienemmäksi. Jokainen muffinsi sai kuorrutteensa kylkeen myös kuivatun banaanilastun antamaan vinkkiä, millaista makumaailmaa olisi luvassa.

DSC_0252.jpg

Ahh, harvoin olen näin rakastunut mihinkään makuyhdistelmään kuin tähän kuorrutukseen. Se on juuri sellaista, josta evoluutio on opettanut ihmisen pitämään ja johon koukuttuu taatusti: rasvaista, makeaa ja suolaista yhtä aikaa. Taivaallista <3

DSC_0258.jpg