Mukikakuissa on jotain niin hauskaa, että halusin taas varioida hieman uudenlaisen. Tämä tryffeli-maapähkinävoikakku on hieman isompi, joten se sopii mainiosti jaettavaksi vaikka pikaisille päiväkahveille.

DSC_0313.jpg

Koska kakku on hieman isompi kuin aiemmat mukikakkuni, kannattaa tekemiseen varata myös hieman suurempi muki. KoKon 0,5 litran vetoinen teemuki on aivan täydellinen, koska sen kanssa ei tarvitse huolehtia reunojen yli tulvimisesta.

Kakkutaikina on helppo tehdä, ja mitoiksi tarvitset vain ruoka- ja teelusikan.

2 rkl sulaa voita

4 rkl (soija)maitoa

pari tippaa vanilja-aromia

4 rkl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

0,25 tl (=pieni ripaus) leivinjauhetta

+ 1 rkl maapähkinävoita

+ 1 rkl tryffelisuklaata (Mignon, Fazerina, Brunbergin sinivalkoiset tryffelit) TAI tavallista leivontasuklaata.

Taikina aloitetaan sulattamalla suoraan mukiin voi. Sulaan voihin sekoitetaan maito ja vanilja-aromi sekä toisessa kulhossa tai mukissa huolellisesti keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kun kiiltävänruskea kakkutaikina on hyvin sekoitettu ja täysin tasaista, äsken jauhoille käytetyssä sekoituskulhossa sekoitetaan keskenään maapähkinävoi ja pieneksi rouhittu suklaa.

DSC_0311.jpg

Maapähkinävoi-suklaa"klöntti" upotetaan kakkutaikinaan, ja sitä voi hieman painaa taikinan sisälle, mutta mitenkään pohjaan asti sitä ei tarvitse tiivistää, koska painovoima tekee kyllä tehtävänsä paiston aikana.

Ja paistoaikahan on huimat 1,5 minuuttia mikron täydellä teholla. Varo, sillä muki voi olla todella kuuma mikrosta pois otettaessa!

DSC_0316.jpg

Koska kakussa ei ole kananmunaa, sen rakenne on itse asiassa vielä parempi kuin aiempien mukikakkukokeilujeni. Nekin ovat hyviä, mutta rakenne on enemmän kypsän täytekakkupohjan kaltainen. Tämä sen sijaan on mehevä, kostea ja browniemaisempi. Ja sula maapähkinävoi-suklaasydän kakun keskellä on silkkaa täydellisyyttä! Ah, voisin lusikoida vaikka koko ihanuuden yksin! <3