Brita on kakku tai torttu, johon tulee kakkupohjan lisäksi rapeaa marenkia, ihania marjoja ja kermavaahtoa. Koska mansikat ovat nyt mielettömän hyvän makuisia, niistä tulee upeaa mansikkabritakakku. En ole ennen tehnyt britaa, joten noudatin täysin Maku-lehden reseptin ainesosamääriä (http://www.maku.fi/reseptit/mansikkainen-britakakku), mutta tekotapaa tuunasin hieman.

Vatkasin ohjeesta poiketen ensin marengin, jotta vatkaimia ei tarvitse välillä pestä ja kuivata. Marenki nimittäin pärjää jääkaapissa mainiosti vaikka seuraavaan päivään, joten miksi ei kymmentä minuuttia, joka kuluu pohjan tekemiseen.

Seuraavaksi siis pohja aivan ohjeen mukaan. Koska pellin koosta ei ollut ohjeessa mitään puhetta, tein melkein koko uunipellin kokoisen pohjan. Taikina tuntui kuitenkin melko löysältä, ja se levisikin uunissa. Suosittelen siis korkeareunaista peltiä, jotta ei joudu uuninpesuhommiin!

DSC_0387.jpg

Jääkaapissa odottava marenki levitetään pohjan päälle.

DSC_0390.jpg

Ja päälle ripotellaan mantelilastuja.

DSC_0391.jpg

Meidän uunissamme pohjan paistaminen vei 30 minuuttia, mutta välillä täytyi hieman pelastaa yli reunojen pursuavaa marenkia... Uunista tuli kuitenkin nätisti paistunut pohja, ja tarpeeksi alhaisella tasolla paistaminen varmisti sen, että pohjataikina on kypsä eivätkä mantelilastut pala.

DSC_0392.jpg

Jäähtynyt pohja leikataan kahtia, ja toisen kerroksen päälle levitetään kermatäyte ja marjat. Maku-lehden ohjeesta poiketen minä tein täytteen 2 desistä vispikermaa ja 250 grammasta vaniljarahkaa. Maustoin seosta noin teelusikallisella vaniljasokeria, mutta muuten en lisännyt sokeria lainkaan. Kerma-rahkaseoksen päälle siivutin ihanan makeita ja kiinteitä mansikoita.

DSC_0397.jpg

Lopuksi toinen puolikas pohjasta nostetaan mansikoiden päälle.

britakakku.jpg

Kuohkeaa kakkupohjaa, rapeaa marenkia, täyteläistä ja vaniljaista rahkatäytettä sekä raikkaita, ihania mansikoita. Nam!

DSC_0410.jpg

Päällimmäisen kerroksen marenki on edelleen rapeaa, vaikka brita on ollut jääkaapissa yön yli. Paljon tämän pidempään kakku ei säilykään, koska siitä on enää pieni nurkkapala jäljellä...

brita-annos1.jpg