Britit tapaavat sanoa, että paras tapa elää on syödä kolme aamiaista päivässä. Todistan kuitenkin väitteen vääräksi; kyllä englantilaiset syövät paljon muutakin kuin munia ja pekonia.

Hotellin aamupala oli kuitenkin juuri sitä perinteisintä englantilaista keittiötä: munakokkelia, filepekonia, paistettuja herkkusieniä, papuja tomaattikastikkeessa ja paahtoleipää. Ja tietysti teetä. Paahtoleipää löytyi ihme kyllä myös hieman jyväisämpää eikä ainoastaan vitivalkoista pullaleipää.

Skotlantilaiseen versioon peilaten aamiaisesta puuttuu uunitomaatti ja paikallinen erikoisuus haggis eli kotoisasti pötsihöttönen. Ja ihan hyvä niin, että jotain on jätetty pois, koska jo näinkin maha oli ihan pullollaan pitkälle päivään.

20140530_090622-normal.jpg

Ja tosiaan en lounasaikaan voinut ajatellakaan syöväni uudelleen aamiaisen raaka-aineita, joten väite on ihan puppua ;) Sen sijaan ensimmäisellä hotelli-illallisella söin maailman herkullisinta porkkana-korianterikeittoa ja hyvin perinteistä porsaanpaistia perunamuusin ja juuresten kanssa.

20140529_202957-normal.jpg

Keitto oli taivaallista. Jos tarjoilija ei olisi ollut yli-innokas mina olen Jari Litmanen -vitsiensä kanssa, olisin voinut udella häneltä keiton reseptiä. Keitto ei ollut tyypillinen porkkanasosekeitto, joka on yleensä makeahkoa ja olemukseltaan vauvan sosetta. Tässä oli suolaisen täyteläinen pohja, joka oli ehkä jonkinlainen lihaliemi, jota maustoi porkkana ja korianteri. Pääruoka sen sijaan oli hyvin mieto ja vähemmän makukylläinen kuin alkukeitto.

20140529_205342-normal.jpg

Porkkanapyreessä oli varmasti hyödynnetty samoja raaka-aineita kuin alkukeitossa, ja se olikin todella hyvää. Kaiken kaikkiaan hyvänmakuinen annos, mutta pulled pork -tyyppiseen lihaan tottuneena minusta liha oli hieman sitkeää.

Toisella hotelli-illallisella alkukeittona oli tomaatti-basilikakeittoa, joka maistui hyvin kotitekoiselta tomaattikeitolta.

20140530_211910-normal.jpg

Valtaisat annoskoot olivat rantautuneet myös hotellin keittiöön, sillä olin jo aivan kylläinen alkukeiton jälkeen. Uteliaisuus ja uusien makujen halajaminen veivät kuitenkin voiton, ja seuraavaksi tein tuttavuutta japanilaisen lohen ja sitruunariisin kanssa.

20140530_213830-normal.jpg

Lohi oli maustettu suolaisenmakealla maustekastikkeella, jossa oli ainakin soijaa ja seesaminsiemeniä. Kastike oli mielettömän hyvää, joten sitä olisi saanut olla runsaamminkin. Sitruunainen riisi, jossa oli myös punasipulia ja vihreää paprikaa, pääsee ehdottomasti myös kotikeittiön to do -listalle. Se oli niiin hyvää!

Sivussa olevat parsakaali ja paksoi saivat aikaan paheksuntaa ja inhon väristyksiä matkaseurueessamme, mutta minusta varsinkin napakaksi jätetty paksoi oli oikein maukasta.

Tässä siis muutaman postauksen verran ruokakuulumisiani Yorkshiren matkalta 29.5.-1.6.2014. "Täällä Erkki Toivanen, Lontoo. Hyvää yötä."