Pikkuleivät, jotka tehdään tangosta tai levystä, ovat ihanan helppoja ja nopeita tehdä verrattuna vaikka lusikkaleipiin tai yksitellen muotilla muotoiltaviin pipareihin. Levystä saa myös leikattua juuri sen kokoisia ja muotoisia paloja kuin haluaa, joten samaa reseptiä voi soveltaa monenlaisiin tarkoituksiin. 

Minä tein tällä kertaa vadelma-mantelipikkuleipiä, joita olen tehnyt ennenkin ja jotka ovat osoittautuneet varsinaiseksi hitiksi.

IMG_1828.jpg

Ohje vaihekuvineen löytyy täältä http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/03/manteli-vadelma-kirsikka, joten en nyt paneudu reseptiin sen kummemmin, mutta haluan edelleen hämmästellä sitä, että vadelmaisen täytteen ja mantelisen pohjan yhdistelmä maistuu aivan kirsikalta! Hassua mutta minun makunystyröitäni ei haittaa ollenkaan :)

vadelmapikkuleip%C3%A4.jpg

Tarjolle piti tietenkin valita kaikkein kauneimmat palaset, joten levy näyttää miltei palapeliltä. 

IMG_1830.jpg

Tässä pikkuleivässä pohja on niin uskomattoman herkullisesti mantelin makuinen, että olisi suorastaan synti kaulita pohja aivan millin ohueksi. Sen täytyy olla paksu suhteessa täytteeseen, jotta manteli maistuu oikein isosti. Match made in heaven!