Tein viime viikolla töihin kevään viimeisen työpäivän kunniaksi tuplasuklaa-kookosmuffinseja ja jätin muutaman kappaleen itselleni jääkaappiin jemmaan lomapäivän askarteluksi, ja tällaiset niistä lopulta muotoutuivat.

20170605-112609.jpg

Suklaa-kookoskuppikakut (40 kpl / ohje on helppo puolittaa)

7 d vehnäjauhoja

4 dl sokeria

2 dl kookoshiutaleita

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 kananmunaa

200 g sulatettua margariinia

2 dl vispikermaa

100 g tummaa suklaata

50 g valkosuklaata

Kuorrutus (3–4 kuppikakulle)

100 g vaniljatuorejuustoa

70 g Fazerin sinistä suklaata

+ kookoslastuja ym. koristeeksi

 

Muffinsitaikina on todella simppeli tehdä:

  1. Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä taikinan teon ajan
  2. Rouhi suklaat
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa
  4. Kaada joukkoon kananmunat, kerma sekä jäähtynyt rasva
  5. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kääntele suklaat lopuksi joukkoon.
  6. Jaa taikina muffinsipellille tai pieniin paperivuokiin
  7. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia (nämä pienet paistuivat 13 minuutissa).

20170605-111036.jpg

Kuorrutusta varten sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita sula suklaa ja vaniljatuorejuusto lusikalla tasaiseksi tahnaksi.

20170605-111556.jpg

Lusikoi kuorrute muffinsien päälle tai laita pursotinpussiin ja pursota. Minä käytin keskikokoista tähtityllaa, jolla pursotin muffinsin ulkoreunasta aloittaen kolme kierrosta kuorrutetta per muffinsi.

20170605-112657.jpg

Koska muffinseissa on myös kookosta ja valkosuklaata,  halusin saada ne näkymään jo päälle päin ja ripottelin kuorrutteen päälle kookoslastuja sekä valkosuklaakookosklustereista veitsellä rouhittuja palasia.

20170605-112534.jpg

Mm.. Kuorrutekulhoa ja pursotinpussia ei taida tarvita edes pestä, kun näyttävät niin puhtailta, ja leipurilla on suklaata nenänpäässä ja leuassa – lieköhän näillä asioilla jokin keskinäinen yhteys..?

Ps. Loppuviikoksi Reseptin ja hellan välys vaikenee ja ensi viikolla palaa taas ruudun ääreen keskieurooppalaisten makuelämysten kanssa! :)