Siis katsokaa näitä sitruunoita!
Mitä kullankeltaisia aarteita! Näistä on pakko tehdä jotain, joka vie kielen mennessään. Ja se jotain on sitruunasorbettia, joka on juuri niin raikasta ja makeaa ja ihanaa kuin se kuulostaa. Ohje on muuten eilisen (1.9.15) Savon Sanomista, joten paikallislehdelle iso kumarrus!
Ensin sokerista ja vedestä keitetään siirappi, jonka annetaan jäähtyä ja johon lisätään sitruunamehua. Kaikkia aineksia samassa suhteessa.
Sorbettipohja menee pakkaseen pariksi tunniksi, jonka aikana sitä on hyvä sekoittaa kerran tai pari, jotta se kylmenee tasaisesti. Sen jälkeen vatkataan valkuaisista kova vaahto, joka käännellään pakastuneeseen sitruuna-sokeriseokseen.
Nam! Tässä vaiheessa sorbetti kuuluisi laittaa takaisin pakkaseen jäähtymään, mutta minä malttamaton ihminen tietenkin tein oman annokseni heti! Ja kauhoin päälle vielä lisää suoraan kulhosta... Miten voi olla näin hyvää?!
Kylmää, pumpulin pehmeää, raikasta, makeaa, joka suullinen T.Ä.Y.N.N.Ä makua! Juuri siinä rajalla, että kirpeys alkaisi jo irvistyttää, mutta ei kuitenkaan, vaan sen sijaan ainoa ilme on autuas hymy.
Voi jumpe, antakoon elämä vaikka sylillisen sitruunoita! Tequilat ja limonadit (myös niitä olen kuullut otsikon sanonnan yhteydessä käytettävän) jääköön muille, sitruunasorbetti voitti minut puolelleen ikuisesti.
Sitruunasorbetti
2 dl vettä
2 dl taloussokeria
2 dl sitruunamehua
3 valkuaista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.