Tein viikko sitten erilaisia keksikuppeja ja -tötteröitä, ja ilmatiiviissä rasiassa ne säilyivät viikonloppuun ihanan rapsakoina. Viikonloppuna ne pääsivät osaksi helppoakin helpompaa jäätelöbaaria, joka oli ystävien kanssa järjestettyjen illanistujaisten jälkkäri.

Jäätelöiksi valitsin kolme keskenään erilaista jäätelöä, jotka kaikki sopisivat myös yhdessä maisteltaviksi: Ainon suolainen kinuski -jäätelöä, Kolmen kaverin vegaanista lakritsi-kookosjäätelöä sekä kotitekoista vaniljapehmistä. Vaniljapehmis on oma kesäsuosikkini, mutta hyvältä se maistui näin kevään korvallakin. Tarvitaan siis puoli litraa (laktoositonta) vaniljajäätelöä ja yksi purkki (250 g) rasvatonta, laktoositonta maitorahkaa. Jäätelön annetaan hieman pehmetä huoneenlämmössä, jotta siihen pystyy sähkövatkain. Vatkaimella surautetaan jäätelö ja rahka sekaisin, ja lopputuloksena on ihanan vaniljaista ja pehmismäisen suussasulavaa jäätelöä. Makua voi halutessaan terästää vielä ripauksella vaniljasokeria.

DSC_0041.jpg

Jäätelöthän ovat sellaisenaankin ihania, mutta jäätelöbaari syntyy, kun jäätelöille on kaikkia ihania lisäkkeitä vähän niin kuin kaupallisissakin jäätelöbaareissa. Tässä baarissa jäätelöiden kanssa on tarjolla

  • minivaahtokarkkeja
  • suolapähkinöitä
  • suklaatryffelikastiketta
  • makusiirappeja 
  • sitruksen makuisia strösseleitä
  • keksikuppeja ja -tötteröitä.

 

DSC_0040-2.jpg

Suklaatryffelikastike on tehty sulattamalla jääkaapin perukoilta viimeiset Mignon-pääsiäismunat vesihauteessa notkeaksi kastikkeeksi. Suolapähkinät ja rouskuvat keksitikut sopivat kaikkien jäätelöiden kanssa, mutta muutoin ehdottomasti muuntautumiskykyisin on vaniljapehmis: siitä tulee aivan erilaista tiramisusiirapin ja suklaakastikkeen kuin vaahtokarkkien ja keksitikkujen kanssa. 

DSC_0037-2.jpg