Osallistuin kesällä Dansukkerin kansallisherkkukilpailuun, jossa etsittiin sellaista reseptiä, joka kuvastaisi jollain tavalla suomalaisuutta ja jota voitaisiin nauttia niin mitalikahveilla kuin mökkiterassilla. Leivoin neiti kesäheinän pullaa, jossa pullapohjan päällä on kotimaisia mustikoita ja makeaa valkosuklaata. Ilokseni ja ihmetyksekseni kilpailun onnetar suosi minua ja sain postissa mojovan tuotepaketin erilaisia sokereita ja siirappeja. Sen kunniaksi ajattelin päivittää neiti kesäheinän pullan syksyasuun, joten voisin kai kutsua sitä puolukkaprinsessan pullaksi.

DSC_0397.jpg

Pullapohja on aivan samanlainen kuin mustikkaversiossakin eli pehmeä, kardemummainen pulla:

Maailman pehmein pullataikina (noin 20 täytettävää pullapohjaa):

5 dl kevytmaitoa

2 dl taloussokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

2 pss kuivahiivaa

noin 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

150 g voita

+ kananmuna voiteluun.

Täytteenä pullan toisella puolikkaalla on omatekoista puolukka-omenahilloa, jonka ohje löytyy ainakin Marttojen verkkosivuilta:

http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/puolukka-omenahillo/

ja toisella puolella sulatettua valkosuklaata. Lisäksi ripottelin päälle jäisiä puolukoita. Ajattelin ensin pyöritellä puolukat tomusokerissa klassisten jääkarpaloiden tapaan, mutta koska valkosuklaa on todella makeaa ja omena-puolukkahillokin omenoiden ansiosta hieman vähemmän hapanta kuin pelkistä puolukoista tehty hillo, päädyin laittamaan puolukat pullan päälle aivan sellaisenaan. Ja se oli täydellisen makuharmoninen ratkaisu.

puolukkapulla.jpg

Minä, joka vielä muutama vuosi sitten kieltäydyin kokonaan syömästä puolukoita ja sain vilunväristyksiä pelkästä ajatuksesta, tunnustan rakkauteni tätä puolukka-valkosuklaapullaa kohtaan. Tai-vaal-lis-ta. Ja nimenomaan puolukoiden tuoman kirpeyden ja happamuuden ansiosta! Pelkkä valkosuklaapulla olisi ällömakea ja särmätön. 

DSC_0395.jpg

Mihinköhän muihin leivonnaisiin voisin yhdistää punaposkiset, pyöreät puolukkaiset...?