DSC_0269.jpg

Pääsiäinen on jo kulman takana, ja kevään tuntua on muutoinkin jo ilmassa. Siksi tämä kukkasin koristeltu, vaaleankeltainen mangokakku on täydellinen kevään juhlien ja pääsiäisen tarjottava.

Tästä reseptistä tulee kaksi kakkua: joko kaksi samankokoista, tavallisen korkuista kakkua 24-senttiseen irtopohjavuokaan tai toinen "tavallisen korkuinen" 24-senttinen ja korkea 20-senttinen kakku.

Pohja

300 g kaurakeksejä (tai gluteenittomia keksejä)

75 g sulaa voita.

Keksit murskataan blenderissä tai esimerkiksi kaulinta tai muussinuijaa käyttäen. Sulatettu voi kaadetaan keksimurujen joukkoon niin, että saadaan aikaan kasassa pysyvä pohja. Keksi-voiseos painellaan irtopohjavuokien pohjalle ja laitetaan täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

DSC_0258.jpg

Täyte

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk mangonmakuista rahkaa

4 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

4 purkkia lasten mangososetta (Piltti, Bona ym.)

10 liivatetta

1 ison sitruunan mehu.

Ensimmäiseksi liivatteet laitetaan likoamaan, jotta ne ehtivät liota 7-10 minuuttia. Sen jälkeen puhtaassa kulhossa vatkataan kerma ja sokeri miedosti makeaksi kermavaahdoksi. Sen jälkeen toisessa kulhossa sekoitetaan samalla sähkövatkaimella tuorejuusto, rahka ja mangosose tasaiseksi massaksi. Myös kermavaahto käännellään seoksen joukkoon.

Sen jälkeen kuumennetaan pienessä kattilassa sitruunamehu, ja mehuun liuotetaan liivatteet. Kun liivateneste on noin mehukeiton paksuista ja noin huoneenlämpöistä, se kaadetaan täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Valmis täyte kaadetaan keksipohjien päälle. Pintaa voi hieman tasoittaa veitsellä tai tasareunaisella lastalla.

DSC_0259.jpg

Kakku saa hyytyä jääkaapissa yön yli tai pidempäänkin. Tällainen rahkasta, tuorejuustosta ja kermasta tehtävä hyydykekakku kestää hyvin myös pakastamisen, joten pidemmäksi säilytysajaksi kakku kannattaa pakastaa. Mikrossa sitä ei tietenkään voi sulattaa, joten kakku täytyy muistaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Pääsiäisen kunniaksi koristelin kakkuja hieman syötävillä pienillä orvokeilla, ananaskirsikoilla sekä erilaisilla keltaisen ja oranssin sävyisillä sokerirakeilla ja strösseleillä.

DSC_0262.jpg

DSC_0266.jpg

Herttaista ja hempeää! Myös pienet suklaamunat sopisivat kauniisti hennon keltaisen kakun päälle ja pääsiäisaiheeseen...

Mitä sinun pääsiäisleivonnaisiisi kuuluu?