Tein tänään myös pullaa. Ajatus lähti muhimaan jo viime viikkoisesta Suomen paras leipomo -kilpailun semifinaalijaksosta, jossa leipureiden tuli kehitellä oma tuunattu korvapuusti. Nukahdin kyllä ennen leipomusten uunista tuloa, mutta alkujaksosta tuloillaan oli ainakin jäätelöpuikon muotoisia puusteja, sitruunapuusteja ja puusteja viineritaikinassa.
Minä tein tänään kolmenlaisia puusteja, mutta pohja on kaikissa sama hyvä pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
reilu ruokalusikallinen kardemummaa
2 kananmunaa
vehnäjauhoja (ehkä 13 dl, saatoin mennä laskuissa sekaisin)
200 g voita
Antaumuksellisen vaivaamisen ja puolen tunnin kohottamisen jälkeen taikina näytti tältä :)
Kohoamisen aikana tein puusteilleni täytteet: vaniljapuustien sisään tulee voista, tomusokerista ja aidosta vaniljasta tehty seos, sitruunapuusteihin tuorejuustosta, lemon curdista, sitruunankuoresta ja -mehusta tehty täyte ja suklaapuusteihin tuorejuustosta ja sulatetusta tummasta (75 % kaakaota) suklaasta tehty täyte ja hasselpähkinärouhetta. Täytteet paljaaltaan maistuivat jo niin hyviltä, että meinasivat vallan huveta ennen puustien sisään pääsemistään... Se lienee kuitenkin vain hyvä merkki ;)
Olisi kiva kuulla teidän muiden tapoja ja vinkkejä, millä tavoin muotoilette korvapuustinne :) Itse olen oppinut tuon tavan, että taikinasuorakulmio kääritään rullalle ja leikataan vuorotellen vinoittain, jotta saadaan "kolmioita". Kolmiot siirretään pellille kärki ylöspäin, jonka jälkeen se litisteään sormilla. Minusta se muoto on ihan mukiinmenevä ja korvapuustimainen, mutta se tahtoo paistuessaan levahtaa milloin mihinkin suuntaan. Onko jotain jippoa, jolla puustit saisi pidettyä paistonkin aikana muodossaan? :)
Puolen litran taikinasta tulee kivan reilusti pullaa, joten sitä riittää vähän myös pakkaseen myöhempiä päiviä herkullistuttamaan. Parhaimmillaan puusti (tai mikä tahansa pulla) on kuitenkin uunin jäljiltä lämpimänä, olisi se sitten minkä muotoinen tahansa ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.