Marraskuu on vaihtunut joulukuuksi ja jouluiset juomat jatkavat voittokulkuaan, kun keskiviikkoisen kanelikaakaon jälkeen nyt on vuorossa lämmittävä ja mausteinen mustikkaglögi.

DSC_0281.jpg

Tämä glögin teko on aloitettu jo syksyllä mustikkamättäillä kyykkimällä, mutta jos sinulla ei satu olemaan omasta takaa mustikkamehua, sitä saa kaupastakin. Neljään annokseen tarvitset noin 6 desilitraa vahvahkoa mustikkamehua sekä muutamia joulumausteita eli

1 kanelitangon

1 teelusikallisen kardemumman siemeniä

6 kokonaista neilikkaa

1 ruokalusikallisen fariini- tai muskovadosokeria

1 pestyn mandariinin kuoren (vain oranssi osa).

DSC_0273.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mausteet laitetaan mehuun, ja kattila viedään liedelle kuumenemaan kiehumispisteeseen saakka.

DSC_0272.jpg

Sen jälkeen lämpö laitetaan nollille, ja kattila saa hautua jälkilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausteet siivilöidään mehusta pois, ja valmiin glögin voi jäähdyttää myöhempää tarjoilua varten tai kuumentaa heti uudelleen ja tarjota kaataa laseihin.

DSC_0276.jpg

Rusinat ja mantelit kuuluvat ehdottomasti glögiin, ja muutama piparkakku maistuu aina ;)

DSC_0280.jpg

Mustikka on ihanan aromikas, ja kardemumman maku on täydellinen pari mustikalle. Tummaa glögiä voisi tehdä itse myös mustaviinimarjamehusta, ja siihen sopii lähes samat mausteet kuin mustikkaan. Vaihtaisin mandariinin appelsiiniin ja lisäisin pienen palan tuoretta inkivääriä, mutta muuten pitäytyisin aivan samoissa tuoksuissa ja mauissa. Ja saattaisihan joku lisätä tähän tilkun hehkuviiniäkin tuomaan ekstralämpöä pakkasiltaan :)