On taas vaihteeksi muutto tiedossa. Ja muuttohan tarkoittaa sitä, että täytyy tehdä myös muuttoeväät. Aloitin tänään makealla ja helposti käsin syötävillä muffinseilla, jotka maistuvat lakritsilta ja sitruunalta.

DSC_0253.jpg

Käytin muffinseissa Valion uutta sitruuna-lakritsirahkaa, joka osoittautui väriltään harmaaksi, joten taikinasta ja valmiista leivonnaisista tuli hieman harmaita. Väri toi mieleeni superherkulliset BisBis-lakut, joten ajattelin viedä harmauden hieman pidemmälle ja pilkoin taikinan sekaan muutaman "betonitäytteisen" lakupötkön. Lakut vain ovat niin hyviä, että en millään olisi meinannut raaskia upottaa niitä taikinaan!

BisBis-sitruunamuffinsit

3 kananmunaa

3 dl sirosokeria

1 dl mietoa öljyä (esim. rypsi)

1 sitruunan mehu ja kuori

1 prk sitruuna-lakritsirahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

4 BisBis-lakupötköä.

Kananmunat ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon joukkoon sekoitetaan sitruunan kuori ja mehu sekä öljy. Sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rahka lisätään taikinaan kahdessa osassa ja sekoitetaan lopulta tasaiseksi. Viimeisenä joukkoon pyöräytetään lakupalat.

Annoksesta tulee 12 keskikokoista muffinsia, joita paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia niin, että pinnasta tulee kullanruskea eikä taikina enää tartu kokeilutikkuun.

DSC_0252.jpg

Halkaisin yhden muffinsin kuvaamista ja testimaistelua varten, mutta tietenkään juuri siihen kohtaan ei sattunut yhtään lakunpalaa... :( Mutta toisaalta se tarkoittaa sitä, että reippaat muuttomiehet ja -naiset saavat sitäkin enemmän. Pyöräytän vielä jotakin suolaista kaveriksi, ja sitten kahvit ja teet lisäksi niin eiköhän sillä ala kalusteet ja laatikot liikkua paikasta A paikkaan B...